"HONESTY is a very expensive gift. Do not expect it from cheap people" - "CORECTITUDINEA este un dar foarte scump. Nu te astepta la asa ceva din partea oamenilor ieftini"

Warren Buffet



sâmbătă, 13 februarie 2016

Viata de porumbel - VI. O noua speranta, de Marius Nicolae


Capitolul VI
O NOUĂ SPERANŢĂ


“Dumnezeu aşează curcubee în nori, astfel încât fiecare dintre  noi - în momentele cele mai întunecate şi mai dureroase - să putem zări posibilitatea speranței.”
-          Maya Angelou


“Last Blue” îşi recăpătase speranţa. Ştia că, mai devreme sau mai târziu, va putea zări la orizont copacul cel înalt şi acoperişul albastru. Zbura cu toată viteza împotriva vântului. Se acorda la câmpul magnetic al Pământului cu toată puterea sa. Direcţia îi apărea clar în minte, dar din nefericire nu putea zbura pe drumul cel mai drept, pentru că asta ar fi însemnat să traverseze munţii. A ales, în schimb, un traseu de-a lungul munţilor, însă ceaţa de la poalele acestora îi crea destul de mare dificultate.





***

-         Mircea, haide să-ţi arăt ce mesaj am primit aseară pe căsuţa mea de poştă electronică, îi zise Ionel, prietenului său columbofil, ținând în mână coala de hârtie pe care doar ce o scosese de la imprimantă.
Ionel, deşi trecut de prima tinereţe, era totuşi la curent cu noua tehnologie din domeniul computerelor. Cu câţiva ani în urmă, îşi cumpărase un calculator şi învăţase singur programele de bază. Era profesor şi nu îi făcea deloc plăcere să fie pus în dificultate de către proprii elevi. După părerea lui, Internetul era cea mai mare invenţie a secolului. Faptul că oamenii aveau ocazia să interacţioneze unii cu alţii şi să-şi pună la dispoziţie informaţia, prin intermediul acestuia, era un lucru extraordinar. Însă era conştient că oamenii devin din ce în ce mai dependenţi de această tehnologie, iar acest fapt nu era tocmai un lucru bun. Copii preferau să-şi petreacă prea mult timp liber în faţa calculatoarelor, în loc să iasă la joacă pe uliţele satului.
Vocea tânărului prieten îl trezi la realitate:
-         E de bine?
-         Ascultă!
Ionel începu să citească:

“Dragă domnule Şerbănescu,
În urmă cu o lună de zile, la noi în curte a coborât un porumbel albastru, porumbel ce a produs o schimbare semnificativă, aş putea spune chiar o adevărată minune în viaţa noastră.
După seria de pe inel, l-am identificat ca aparținându-vă dumneavoastră.
În copilărie, eu am crescut printre porumbei, aceştia fiind pasiunea de o viaţă a tatălui meu. După gradul de epuizare am dedus că este vorba de un porumbel rătăcit de la concurs. Probabil vreun cutremur sau exploziile solare au modificat câmpul magnetic al Pământului, iar porumbelul nu a mai putut găsi drumul către casă.
Noi suntem o familie de români mutaţi temporar în localitatea Lublin din Polonia, mutarea făcând-o cu scopul de a veni în ajutorul fiului nostru, în vârstă de şapte ani, bolnav de autism.
Nu ştiu cum, dar se pare că între acest porumbel albastru şi băieţelul nostru, Mihăiţă, s-a produs o legătură foarte puternică, ce a avut ca rezultat miraculoasa însănătoşire a copilului.
Mihăiţă este convins că porumbelul a plecat spre casă în această dimineaţă, dar că o să revină la el, cândva în viitor.
Vă scriu în speranţa că “Blue Miracle”, miracolul albastru, aşa cum l-am denumit noi, va ajunge cu bine acasă. Din ce am văzut pe Internet, va avea de străbătut o distanţă destul de mare până în localitatea dumneavoastră.
Aştept veşti cu nerăbdare!
Cu stimă, Otilia Marinescu.”

-         Este vorba de “Last Blue”, zise Ionel, după ce a terminat de citit scrisoarea. Zboară spre casă. Dar cel mai important lucru este că a favorizat însănătoşirea unui copil.
-         Uraaa! Ştiam eu că nu s-a pierdut, exclamă tânărul. Un adevărat supravieţuitor, ce mai! Stai un moment, să-mi aduc laptop-ul! Trebuie neapărat să facem nişte calcule.
Tânărul a sosit cu calculatorul, a deschis o aplicaţie, apoi, după câteva momente, a continuat:
-         Aşadar, porumbelul lansat de la Nikolaev, în loc să străbată cinci sute de kilometri până acasă, a zburat mai mult de şapte sute, ajungând în Lublin. Şi, dacă ne luăm după spusele acestei doamne, a parcurs această distanţă destul de repede. Pentru că, dacă îmi aduc bine aminte, acea etapă catastrofală a fost chiar în urmă cu o lună de zile.
Ionel privea cu intensitate maximă ecranul laptop-ului. Era pe de-o parte uimit de dexteritatea cu care Mircea manevra calculatorul, iar pe de altă parte foarte curios de traseul pe care zbura, probabil, chiar în acest moment, porumbelul.
-         Priveşte, a zburat înspre Nord-Vest! O clipă, ţin minte că mi-am notat undeva direcţia vântului din ziua concursului.
Bărbatul a intrat în casă şi a revenit, după câteva minute, cu dosarul de evidenţă al concursurilor. Considerase mereu că evidenţa este una dintre principalele aspecte de care trebuie să se ţină seama în acest sport.
-         Uite, vântul a bătut de la Est la Vest în acea zi! S-a lăsat purtat de vânt.
-         Aşa e. Iar acum, dacă va zbura paralel cu munţii, are de străbătut, o secundă să refac ruta…, aproximativ opt sute de kilometri. Îi va lua cel puţin două, trei zile pe vremea asta. La meteo au anunţat ploi, toată săptămâna.
-         Îmi poţi spune care este direcţia vântului în acest moment?
-         Bineînţeles.
Mircea a deschis pagina de meteo.
-         Aşa…, acum vântul bate înspre Nord, deci nu îi este favorabil. Mâine direcţia se va schimba înspre Nord-Vest, ceea ce iarăşi nu este un lucru foarte bun, va fi împins către munţi.
-         O să încerc să iau legătura cu această doamnă. Şi-a trecut numărul de telefon în josul paginii. Tot nu-mi vine să cred că un porumbel a fost capabil de aşa un miracol. Mă refer la însănătoşirea băiatului.

***

Stolul de porumbei dădea ultimele tururi înainte de aterizare.
Uliul a apărut aproape instantaneu în faţa lor. Brusc, stolul a devenit compact, mărindu-şi viteza şi altitudinea.
Mişcările erau asemănătoare cu cele ale unui banc de peşti care încearcă să scape din gura rechinului. Natura, de cele mai multe ori, găseşte soluţii similare pentru probleme similare.
Stolul s-a apropiat de uliu, căutând tot timpul să se poziţioneze deasupra acestuia, astfel încât redutabila pasăre de pradă să nu aibă posibilitatea atacului.
Uliul a renunţat curând la atacul asupra stolului de porumbei. În astfel de împrejurări ştia că şi-ar fi irosit în zadar energia. În schimb, a identificat în depărtare un porumbel singuratic. Părea o ţintă sigură. S-a pus pe direcţia acestuia şi a atacat fulgerător. Pentru uliu acest porumbel reprezenta o nouă speranţă.

Porumbelul vizat era nimeni altul decât "Last Blue".

© Marius Nicolae

Continuarea, aici:


Primele capitole, aici:
http://porumbeivoiajori-marius.blogspot.ro/p/viata-de-porumbel.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu