"HONESTY is a very expensive gift. Do not expect it from cheap people" - "CORECTITUDINEA este un dar foarte scump. Nu te astepta la asa ceva din partea oamenilor ieftini"

Warren Buffet



marți, 28 mai 2013

Etapa 4 - Stefanesti - UCPR 2013 - Concluzii

A patra etapă a sezonului cu porumbei maturi UCPR – via Moldova – şi prima etapă de Viteză-Demifond a avut loc în data de 19 Mai, cu lansarea din localitatea Ştefăneşti, distanţa medie aeriană, pentru cele 11 cluburi participante din Prahova, fiind de aproximativ 325 km.
Eliberarea porumbeilor s-a realizat la ora 6.15 AM, temperatura aerului fiind destul de ridicată: 16-19 C, vreme însorită, uşor vânt din spate, ca şi în etapa precedent.
Situaţia centralizatoare, conform datelor de pe site-ul uniunii este prezentată mai jos:
  

Concluzii:

Deşi vântul a fost la fel de prielnic, ca şi în etapa precedent, vitezele porumbeilor au fost semnificativ mai mici. Probabil, în drumul lor spre casă aceştia au fost obligaţi să se abată de la traiectoria dreaptă. Astfel, cea mai bună viteză medie a obţinut-o primul porumbel sosit în Ploieşti – 1313.881 mpm.
Timpul de închidere al concursului, evident, a crescut, fiind vorba de o distanţă mai mare, doar 3 cluburi reuşind să adune 20% din păsări sub 25 de minute: Păuleşti, Tîrgşorul Vechi şi Brătăşanca.

Iarăşi apar câteva greşeli în legătură cu numărul porumbeilor clasaţi, cea mai mare diferenţă fiind tot la clubul din Valea Călugărească: 257 porumbei clasaţi în loc de 234 (1168*20%), aşadar 23 de păsări clasate în plus.
Probabil există şi o altă justificare a acestei diferenţe care văd că se perpetuează, dar eu unul nu îmi dau seam ace poate fi.

Se observă că numărul porumbeilor angajaţi la această etapă a scăzut foarte mult: 11834 faţă de 13786 angajaţi la prima etapă. Asta înseamnă 1952 de păsări, respectiv 14.1%.
Mie unul condiţiile de concurs de până acum mi s-au părut ideale, înainte de această etapă nepierzând nicio pasăre. Din păcate, “Sam” nu a mai revenit de la acest concurs de demifond. Probabil va repeta figura de anul trecut când a revenit acasă după 30 de zile cu clema pe picior.
Oricum, această pierdere mi-o asum în totalitate, “Sam” revenind de la Albiţa cu un picior luxat şi însângerat, probabil nu s-a mai refăcut, având în vedere că avea şi un pui mare în cuib, pe care l-am înţărcat doar înainte de îmbarcare. Trebuia să fi observat acest lucru şi să nu-l angajez la această etapă.


Baftă în continuare!

Alte articole despre sezonul 2013, aici:
http://porumbeivoiajori-marius.blogspot.ro/p/sezon-2014-ucpr.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu