"HONESTY is a very expensive gift. Do not expect it from cheap people" - "CORECTITUDINEA este un dar foarte scump. Nu te astepta la asa ceva din partea oamenilor ieftini"

Warren Buffet



marți, 28 mai 2013

Etapa 3 - Albita - UCPR 2013 - Concluzii

A treia etapă de viteză a sezonului cu porumbei maturi UCPR – via Moldova, a avut loc în data de 12 Mai, cu lansarea din localitatea Albiţa, distanţa medie aeriană, pentru cele 11 cluburi participante din Prahova, fiind de aproximativ 260 km.
Eliberarea porumbeilor s-a realizat la ora 6.30 AM, temperatura aerului fiind de cca. 13-15 C, vreme însorită, uşor vânt din spate.
Situaţia centralizatoare, conform datelor de pe site-ul uniunii este prezentată mai jos:
  


Concluzii:

Pentru prima dată, în acest sezon, vântul a bătut din spate. Acest lucru s-a reflectat în vitezele porumbeilor, care după cum se observă în tabel au fost mult mai mari decât în primele două etape, maxima de 1506.05 mpm aparţinând primului porumbel sosit în clubul Voiajorul Brazi.
Totuşi, timpul de închidere al concursului a crescut foarte mult, singurul club care a reuşit să obţină un timp foarte bun fiind Tîrgşorul Vechi. Inclin să îi dau dreptate lui Ad Schaerlaeckens care spunea că în cluburile cu concurenţa serioasă timpul de închidere este foarte mic.

O observaţie referitoare la clasamentele afişate pe site-ul uniunii.
Probabil că s-au strecurat câteva greşeli, pentru că nu înţeleg de ce pentru unele cluburi procentul porumbeilor clasaţi este mai mare de 20%.
Astfel, clubul Valea Călugărească angajează 1407 păsări în această etapă, iar un calcul simplu 1407 * 20% = 281 păsări clasate, în loc de 309. Aşadar, în acest club ultimele 28 de păsări nu aveau cum să claseze.
Şi în cazul clubului din Tîrgşorul Vechi există o diferenţă, însă mult mai mică: 166 faţă de 168.
Probabil, undeva s-a strecurat o greşeală în legătură cu numărul total de porumbei angajaţi, deoarece pe lansare adunând porumbeii angajaţi de fiecare club în parte obţinem 13471, iar pe clasamente apar 13552 de păsări. Este o diferenţă relativ mică, însă 16 păsări (2710-2694) nu ar fi trebuit să claseze pe lansare.
Sunt doar calcule matematice simple, cei de la Uniune ar trebui să fie mai atenţi.
Baftă în continuare!

Alte articole despre sezonul 2013, aici:
http://porumbeivoiajori-marius.blogspot.ro/p/sezon-2014-ucpr.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu