"HONESTY is a very expensive gift. Do not expect it from cheap people" - "CORECTITUDINEA este un dar foarte scump. Nu te astepta la asa ceva din partea oamenilor ieftini"

Warren Buffet



marți, 14 mai 2013

Etapa 2 - Barlad - UCPR 2013 - Concluzii

A doua etapă de viteză a sezonului cu porumbei maturi UCPR – via Moldova, a avut loc în data de 4 Mai, cu lansarea din localitatea Bârlad, distanţa medie aeriană, pentru cele 11 cluburi participante din Prahova, fiind de aproximativ 188 km.
Eliberarea porumbeilor s-a realizat la ora 6.30 AM, temperatura aerului fiind de cca. 12-13 C, vreme înnorată pe toată durata concursului, uşor vânt din faţă.
Situaţia centralizatoare, conform datelor de pe site-ul uniunii este prezentată mai jos:



Concluzii:
Condiţiile de zbor fiind aproximativ la fel cu cele din prima etapă, nu ne aşteptăm la diferenţe majore între această etapă şi cea de la Focşani.
Totuşi se poate observa o creştere semnificativă a timpului de închidere a concursului.
Astfel, dacă la Focşani aveam cluburi unde concursul s-a încheiat în mai puţin de 15 minute (Păuleşti, Ploieşti, Strejnic, Tîrgşorul Vechi, Brătăşanca), de această, doar clubul din Tîrgşorul Vechi s-a apropiat de această valoare.
În schimb, a crescut numărul cluburilor unde concursul a durat mai mult de 30 de minute (Victoria Floreşti – 32.6, Şoimul Aluniş – 41.8) şi, chiar mai mult de o oră, pentru clubul din Slănic – 68.6 minute.

Aşa cum spuneam şi într-o altă postare referitoare la această etapă, porumbeii au sosit speriaţi de la acest concurs, având o anumită reticenţă în a intra în crescătorie. Probabil, undeva pe parcursul zborului, ceva a speriat porumbeii.
Sau probabil vremea înnorată după o perioadă destul de mare de vreme însorită a micşorat viteza porumbeilor, deşi dacă mă uit pe coloana vitezelor medii a primului porumbel înregistrat pe fiecare club în parte, acestea au fost, pe alocuri, chiar mai mari decât în prima etapă.

Un lucru bun pe care îl observ este faptul că numărul porumbeilor angajaţi la această etapă este aproximativ egal cu cel de la etapa precedentă, 13743 faţă de 13786, ceea ce înseamnă că pierderile de a prima etapă au fost infime. De asemenea, şi numărul membrilor s-a modificat puţin, în sensul creşterii acestuia.

Concluzia generală este că aceste două prime etape au decurs similar, diferenţele fiind nesemnificative.
Voi reveni cu etapa de la Albiţa, unde sper să putem vedea mai multe diferenţe, ţinând cont de faptul că vântul a fost favorabil păsărilor, iar vitezele de zbor au fost mult mai mari.

Baftă în continuare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu