"HONESTY is a very expensive gift. Do not expect it from cheap people" - "CORECTITUDINEA este un dar foarte scump. Nu te astepta la asa ceva din partea oamenilor ieftini"

Warren Buffet



miercuri, 6 februarie 2013

Pentru prima oara in Belgia

Aseara am aterizat pentru prima data in Brussels, Belgia. Nu in scopuri columbofile, desi mi-ar fi placut mai mult.
Vazut noaptea din avion, Brussels-ul sau Bruxelles-ul, cum vreti sa-i spuneti, arata foarte bine, fiecare straduta fiind foarte bine luminata. Chiar si la periferie se pot identifica soselele curbe, datorita felinarelor dispuse perfect echidistant. Chiar am incercat sa descopar o luminita stinsa, un felinar ars, care sa intrerupa continuitatea perfecta, insa nu am reusit.
Din pacate nu am pornit cu dreptul in aceasta tara, inca de la aeroport aparand primele probleme. Tipul care trebuia sa ma astepte nu a mai sosit, asa ca dupa o jumatate de ora, timp in care l-am tot cautat prin aeroport, a trebuit sa iau un taxi. Cautat e cam mult spus, pentru ca nici macar nu stiam cum arata, insa seful sau imi tot spunea la telefon ca acesta trebuie sa fi ajuns deja la aeroport. In fine, in acea jumatate de ora, macar am reusit sa ma familiarizez cu aeroportul principal din Brussels.
Taximetristul vorbea foarte bine engleza asa ca am discutat cate ceva in timpul cursei. I-am spus ca in Romania, pe langa ciocolata si bere, Belgia e populara datorita sportului cu porumbei voiajori. Tipul a parut surprins de acest lucru. Isi aducea aminte ca in copilaria lui, soferul de taxi avea cam 60-65 de ani - erau concursuri columbofile sambata si duminica, in special din Franta. In acel moment l-am inteles pe Ad Schaerlaeckens cand vorbea de degradarea acestui sport in ultima perioada.
Am reusit in cele din urma, cu marele ajutor al taximetristului, sa ajung la destinatie, o pensiune aproape de centrul orasului, unde, evident, nimeni nu ma astepta. Doar pornisem cu stangul, nu?
In acel moment ma gandeam la saracii porumbei care sunt lansati la sute de kilometri de casa. Ma simteam la fel de pierdut ca si ei. :)
Dupa cateva telefoane am primit codul de acces si am reusit sa ajung in camera. Marele noroc a fost ca si proprietara pensiunii vorbea la fel de fluent engleza, ca si taximetristul. Fiind pentru prima oara in aceasta tara, am cautat un loc de cazare cat mai aproape de sediul unde am treaba, iar aceasta pensiune mi-a fost recomandata de un prieten francez. Insa nu mi-am imaginat ca o sa ajung sa o identific doar dupa numarele de pe proprietatile din vecinatate, aceasta neavand nici o firma, nici macar numar.
La cei aproape 43 de ani ai mei, pot sa spun ca am calatorit mai mult decat media, in Italia, Germania, Olanda, Franta, chiar si in America am fost de doua ori.
Insa este pentru prima data in viata mea, cand in aceeasi camera cu patul se afla si cada de baie. Noroc ca nu o sa stau decat 2 nopti aici. :)
Am sa revin cu noutati despre Brussels-ul vazut la lumina zilei.

O dimineata placuta tuturor, acolo unde va aflati!

4 comentarii:

  1. ...o zi buna si tie! Incearca totusi ca in drumul tau spre casa sa pornesti cu dreptul :-)
    (adi dragan)

    RăspundețiȘtergere
  2. ...spun asta, pentru ca avem nevoie de tine aici, cat mai aproape de Ploiesti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci! Maine o sa zbor acasa, si o sa o fac cu dreptul, de data asta!

      Ștergere
    2. Pana atunci, in asta seara ultimele trei capitole din partea a doua "Viata de porumbel".

      Ștergere