"HONESTY is a very expensive gift. Do not expect it from cheap people" - "CORECTITUDINEA este un dar foarte scump. Nu te astepta la asa ceva din partea oamenilor ieftini"

Warren Buffet



luni, 12 ianuarie 2015

ACE FOUR-EVER 6, de Henk Simonsz - un articol despre Ad Schaerlaeckens

Mai jos găsiți a şasea parte a seriei de articole “ACE FOUR-EVER” având ca subiect porumbeii şi persoana maestrului columbofil Ad Schaerlaeckens.  O atenție deosebită a fost acordată celebrului porumbel “As Four”.
Aceste articole au fost publicate în revista “De Duif” de către Henk Simonsz.
Surse:


ACE FOUR - EVER 6

Campionul Henk Scheffel prezentându-l mândru pe “Bendner”

Trei femele de top
“Bendner” a reprodus cel mai bine în pereche cu trei femele, toate trei având, mai mult sau mai puțin, sânge Ad Schaerlaeckens în spatele lor. Aceste femele sunt “Laura” (01-178), “Super Schalie” (07-164) şi “Jonge Bonfire” (09-884).
Deja am folosit superlative descriind porumbeii lui Henk Scheffel, însă ceea ce realizează acesta în prezent cu familia lui de porumbei este, întradevăr, ceva unic.
Doresc să evidențiez ascendența acestor trei femele, în special a femelei “Jonge Bonfire” pe care Henk a cumpărat-o de la Frans Timmermans din Wehl.
Frans Timmermans a reprodus mulți campioni din porumbeii Schaerlaeckens, în special în combinație cu porumbeii Nijhof. Unul dintre cei mai buni este “Camelion Bonfire”, un mascul extraordinar, care, înainte să fie introdus în compartimentul de reproducție, a obținut rezultate foarte bune ca şi zburător. Vom aminti mai jos doar cele mai bune rezultate ale sale:
-          Locul întâi Libramont împotriva a 3431 porumbei
-          Locul întâi Sezanne împotriva a 1849 porumbei
-          Locul întâi Epernay împotriva a 1336 porumbei
-          Locul 9 Maaseik împotriva a 3109 porumbei

“Hermelijn”
Acest porumbel a fost reprodus din “Hermelijn” al lui Ad Schaerlaeckens, descendent direct din “Windfighter 021”. Aceeaşi linie de sânge ca şi mama lui “Bendner”. Coincidență? Se poate…
Când Henk Scheffel a cumpărat-o pe “Jonge Bonfire”, masculul “Camelion Bonfire” era împerecheat cu “Bambi”, soră cu “Blue Miracle” din linia lui “Mattens” şi “Superstar” ai lui Ad Schaerlaeckens.
Cuplul format din “Bendner” şi această femelă “Bonfire” s-a dovedit de un real succes, Henk reproducând foarte mulți porumbei de top din acest cuplu.
“Jonge Bonfire” este încă o femelă destul de tânără, însă puii săi au obținut locurile (fără dublaje) 1, 1, 1, 2, 3, 5, 7, 9 împotriva unei medii de circa 2300 păsări.
Noul super reproducător “Jacob” produs din cuplul “Bendner” x “Jonge Bonfire” formează un alt cuplu de top cu “Lady Diana”. Primii doi porumbei de la “Chimay 2014” cu care Henk a obținut locurile de la 1 până la 5, împotriva a 7380 de păsări, au fost descendenți direcți din acest nou cuplu.
După cum arată lucrurile acum, sunt şanse mari în Elburg, în viitorul apropiat.
Edwin Hoogland şi-a găsit socrul perfect în persoana lui Henk Scheffel, deoarece şi el a zburat extraordinar de bine cu descendenți din “Bendner”. Un mascul din perechea “Bendner” x “Laura” a fost introdus în matca lui Edwin şi deja a produs 7 porumbei de top…

Frans Timmermans din Wehl cu campionul său “Camelion Bonfire”. În primăvara anului 2012 acest mascul a fost furat din crescătorie.

“Bonfire” din nou
Un alt tânăr columbofil, Nico-Jan Koenders, din Westervoort, în acea vreme căuta, de asemenea, femele pentru celebrul său mascul “Zlatan” şi fratele acestuia “Thomas”.
“Zlatan” a obținut, printre altele, locul 2 AS Național WHZB în Olanda şi trebuia împerecheat cu ceva foarte bun pentru a menține calitatea la un nivel înalt.
În 2005, Nico cumpără, de la Frans Timmermans, două fiice din “Camelion Bonfire”, mascul care împreună cu “Bambi” a reprodus femela “Jonge Bonfire” a lui Henk Scheffel.
Acum, masculul era împerecheat cu o soră bună a lui “Bambi” - “Blue Miracle” - , iar Nico-Jan Koenders a plecat acasă cu puiul 05-73, “Escape” şi sora sa 05-13, numită “Lady Miracle”… două frumoase femele albastre.
Când Nico a achiziționat aceste două femele, încă nu ştia ce fel de porumbei cumpărase, dar avea să afle curând. El a introdus ambele femele în matcă. O femelă din “Lady Miracle” numită “Danara” a dat-o prietenilor săi, Wil şi Falco Ebben, urmând ca aceştia să o testeze în concursuri. Succesul a apărut imediat.
Ca pui, femela o câştigat, printre altele locul 2 NPO Morlincourt împotriva a 16971 porumbei, iar ca yearling a obținut locul întâi în etapa de la Blois împotriva a 7917 porumbei.
Este remarcabil faptul că, în timp ce scriam aceste rânduri, Wil şi Falco Ebben au câştigat locul 2 NPO, de la o distanță de peste 555 km, cu “Indy” (13-058), porumbel care a obținut locul 3 NPO ca pui. În 2013 Falco a cumpărat oul din care a eclozat acest porumbel, direct de la Ad Schaerlaeckens.

 Nico-Jan Koenders au achiziționat două păsări de top din cuplul “Camelion Bonfire” x “Blue Miracle”

“Lady Miracle”
În cele din urmă, un fiu direct din “Lady Miracle” a terminat nu mai puțin de patru ori în primii 10 NPO, împotriva unei medii de peste 7500 porumbei, iar sora sa “Escape” a reprodus patru porumbei diferiți, care au câştigat cu toții locul întâi împotriva unei medii de circa 5500 păsări.
Un alt membru proeminent al liniei de sânge “Jonge Merchx” de la Ad Schaerlaeckens a fost porumbelul lui Cor Leytens, care a dovedit a fi cel mai bun din țară, în concursurile de viteză, fiind selectat pentru a reprezenta Olanda la Olimpiadă.
Apoi, mai este şi legendarul “Vale” din Elzinga. Pui direct din “Windfighter 021”, cumpărat de la Ad Schaerlaeckens, “Vale” a fost un fenomen ca zburător, fiind capabil să zboare singur în fruntea stolului, obținând minute bune avans. De asemenea, a reprodus o serie de buni zburători.
În cele din urmă, după care vom închide, pentru moment, era “Jonge Merckx”, B van ‘t Hul a primit un pui din “Windfighter 021” care a obținut multe minute avans în etapa de la Ruffec.

“Danara” a obținut, ca pui, locul 2 NPO Morlincourt împotriva a 16971 porumbei şi a câştigat etapa de la Blois împotriva a 7917 porumbei, ca yearling

Voets
Dar timpul a trecut, iar Ad Schaerlaeckens a continuat să caute super porumbei pentru a-i infuza în familia sa de porumbei. Aceşti porumbei au fost foarte riguros selectați.
Un binecunoscut sfat al lui Ad Schaerlaeckens este acela de a scăpa de porumbeii proşti, de a vinde porumbeii buni şi de a păstra doar pe cei foarte buni.
Cu toate acestea, standardul a devenit atât de înalt şi calitatea porumbeilor atât de mare, încât o mulțime de porumbei foarte buni au fost vânduți, fapt confirmat de numărul mare de referințe.

Ad a cumpărat, de asemenea, un porumbel de la Maurice Voets din Kessel, crescător ai cărui porumbei au dat descendenți buni în Olanda şi Belgia.


Alte articole Ad Schaerlaeckens, aici:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu