"HONESTY is a very expensive gift. Do not expect it from cheap people" - "CORECTITUDINEA este un dar foarte scump. Nu te astepta la asa ceva din partea oamenilor ieftini"

Warren Buffet



vineri, 1 iunie 2012

V - Sezon 2012 UCPR - Dunavat

Cea de-a cincea etapa din acest sezon a avut loc in data de 26 Mai cu lansare din localitatea Dunavat, Romania, ora lansarii 6.30.

Tabelul centralizator il gasiti mai jos:


Neparticipand la aceasta etapa nu am putut lua pulsul exact, dar din ce vad in rezultate se pare ca a fost o etapa destul de grea.

Concluzii:
1. Pentru prima data in acest sezon avem viteze aproximativ egale pentru toate cele 11 cluburi participante. Aceste viteze fiind destul de reduse - mai ales cele ale ultimilor porumbei clasati - ma duce cu gandul la un vant din fata.

2. Timpii de sosire au fost mai buni decat la etapa de Caplani, dar mai mari decat in cazul etapei de la Tulcea, deci presupun ca si pierderi au fost destule.

3. Numarul crescatorilor si al porumbeilor participanti - asa cum am prevazut in postarea anterioara - a fost in cadere libera: aproximativ 45% din porumbeii angajati la Caplani au participat la aceasta etapa (5415 fata de 11901).
Fata de maximul atins in etapa de la Tulcea (13165) am avut o scadere de 59%.

Aceasta scadere a aparut, pe de o parte datorita pierderilor masive de la Caplani, iar pe de alta parte datorita etapei de fond de la Nikolaev de maine, majoritatea crescatorilor optand pentru neangajarea porumbeilor la Dunavat inaintea etapei de fond, riscand astfel o usoara scoatere din forma, decat sa riste o etapa solicitanta in urma careia recuperarea porumbeilor si pregatirea acestora pentru Nikolaev nu ar mai fi fost posibila.

4. Sunt deja cateva cluburi care au adunat cu greu numarul minim al membrilor necesari pentru a imbacra la sediul cluburilor. Incepand de acum inainte etapele de fond vor fi atractia principala a sezonului.

Aseara - joi, 31.05 - a avut loc imbarcarea pentru prima etapa de demifond-fond cu lansare din localitatea Nikolaev, Ukraina.
Speram cu totii ca vremea sa fie prielnica porumbeilor nostrii de aceasta data.
Din ce vad pe prognozele meteo, cel putin vantul o sa fie potrivnic. Porumbeii vor avea vant din fata.

Bafta tuturor!




Informatii despre celelalte etape aici:
http://porumbeivoiajori-marius.blogspot.ro/p/sezon-2014-ucpr.html

Un comentariu:

  1. INTERESANT BLOGUL , E DE URMARIT , MAI ALES PT CEI CARE SUNTEM LA INCEPUT DE DRUM - DIN PACATE SUNT PUTINI CEI CARE ISI PUN REZULTATELE MUNCII PE TAPET SI VOR SA IMPARTASEASCA DIN EXPERIENTA LOR SI ALTORA . EU SUNT LA INCEPUT DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE INCERC SA CITESC CIT MAI MULT SA INVAT ANU ASTA AM ZBURAT PT PRIMA DATA . AM REUSIT SA AJUNG PINA LA PALANCA DE UNDE MI SAU INTORS 6 DIN 8. MA OPRESC . OBSERV CA ESTE UN SPORT DIFICIL CU SELECTII DURE PE CARE DACA NU LE FACI E JALE - TREBUIE TIMP CA PASARILE SA SE MATURIZEZE - SI DUPA UMILA MEA PARERE CIND AI LOT SUBTIRE ADUNAT CU GREU TREBUIE SA ZBORI ESALONAT. UN AN PINALA X,,,,,AL DOILEA AN PINA LA Y SI TOT ASA PINA IN ANU 3 DE FACULTATE CACI IN ANUL 3 DEJA SUNT PASARI CU RUTINA SI PUSE PE LINIE DEJA LA CARE TREBUIE SA AI PRETENTII. TE SALUT SI MA MAI INTORC PE BLOG LA TINE DAR DEACUM INCOLO SA CITESC ... SUCCES.

    RăspundețiȘtergere