"HONESTY is a very expensive gift. Do not expect it from cheap people" - "CORECTITUDINEA este un dar foarte scump. Nu te astepta la asa ceva din partea oamenilor ieftini"

Warren Buffet



luni, 11 iunie 2012

VII - Sezon 2012 UCPR - Nikolaev

Prima etapa de fond-demifond a avut loc in ziua de 3 Iunie, lansarea facandu-se din localitatea ukraineana Nikolaev.

Ora lansarii: 5.15 A.M.

Conditii climaterice: Temperatura a fost una normala pentru aceasta perioada, vantul sufland din fata pe tot parcursul cursei (SV).

Mai jos am afisat rezultatele centralizate pentru cele 11 cluburi:


Concluzii:
1. Etapa a fost una reusita, vitezele de concurs fiind destul de constante si normale pentru o etapa de fond. Deasemenea, intervalele de sosire au fost unele rezonabile.

2. Majoritatea porumbeilor clasati au fost porumbei de 2009 si 2010. Asta deoarece aproape toti crescatorii au retineri in a angaja yearlingi la concursurile de fond. Yearlingii, de regula, nu vin bine in concursurile pe distante lungi, neavand experienta necesara.
Multi prefera sa foloseasca yearlingii in prima parte a sezonului pentru cursele de viteza, demifond, angajandu-i totusi la un fond spre finalul sezonului. Ma refer la porumbeii din liniile de fond, evident.
Probabil la Nikolaev 2 din data de 28 Iulie vom avea multi mai multi porumbei de un an.
Aceasta strategie se bazeaza pe cumulul de experienta a porumbelului inaintea etapei de fond. Bineinteles trebuie tinut cont si de stadiul de naparlire in care se afla pasarea la acea data.

3. Spuneam in postarea trecuta ca am putea determina pierderile de la Tulcea 1 si Caplani 1 - cele mai grele etape de pana acum - prin diferenta porumbeilor inscrisi in concurs.
Numarul porumbeilor angajati weekend-ul trecut la Tulcea 2 si Nikolaev a fost de 7861.
Daca din numarul porumbeilor angajati la Tulcea 1 - 13165 porumbei - scadem ceea ce s-a angajat weekend-ul trecut, obtinem pierderile in etapele Tulcea 1, Caplani 1 si Dunavat - 5304 porumbei, adica 40%.
Bineinteles ca au fost si porumbei care au sosit acasa dar nu suficient de repede pentru a putea fi recuperati inaintea etapelor din weekend-ul trecut si acestia ar trebui scazuti de la pierderi.
Dar sunt convins ca majoritatea crescatorilor au umplut din gauri cu alti porumbei din crescatorie, iar procentul de pierderi a fost mult mai mare, aproximativ 50%.

4. Din ce vad din situatia pe cluburi, in curand multe cluburi nu vor mai avea numarul de crescatori/porumbei necesari pentru a realiza imbarcarea la sediul propriu, vor trebui sa imbarce la sediul altor cluburi, iar din aceasta cauza numarul de crescatori va scadea iarasi foarte mult.

In acest weekend a avut loc etapa de demifond de la Palanka. Rezultatele in curand!



Informatii despre celelalte etape aici:
http://porumbeivoiajori-marius.blogspot.ro/p/sezon-2014-ucpr.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu