"HONESTY is a very expensive gift. Do not expect it from cheap people" - "CORECTITUDINEA este un dar foarte scump. Nu te astepta la asa ceva din partea oamenilor ieftini"

Warren Buffet



luni, 3 iunie 2013

Sezon 2013 - Catastrofa de la Dobra Krynystya

Prima etapa de fond cu lansare de la Dobra Krynystya a fost o catastrofa.
Din ce am inteles transportatori sunt vinovati pentru pierderea viselor sutelor de columbofili. Cele doua masini s-au ratacit pe drum, iar lansarea s-a realizat la cateva minute de la stationare, fara a oferi porumbeilor posibilitatea de a se acomoda cu locul de lansare.

Probabil si voi ati urmarit pe net starea probabila a vremii din zilele premergatoare si din ziua concursului. Porumbeii au avut in dreapta ploaia, in spate ploaia, iar in dreapta Marea Neagra. Singura lor optiune era sa zboare spre casa. Insa pe tot parcursul traseuilui, vantul a batut tare din fata: 15-20 km/h. Neavand posibilitatea de a se orienta cat de cat la locul lansarii, probabil ca vantul i-a impins spre mare.

Pierderile au fost insemnate, iar cei mai loviti sunt, bineinteles, incepatorii, cei care au un numar mic de pasari.

Sa speram ca unii dintre porumbei se vor mai intoarce si in cursul acestei saptamani.
Eu personal traversez o perioada foarte grea, privind la voliera zburatorilor aproape goala. Este o atmosfera dezolanta.

Iata mai jos singurii 3 porumbei care au reusit sa ajunga acasa din cei 11 angajati:
1. "Mickey" - fiu "Little Blue", de la dl. Marian Mohora. Acest porumbel este intradevar un luptator, reusind sa ajunga mereu acasa, mai ales pe vreme rea. Anul trecut, la catastrofa de la Caplani, acest mascul a ajuns tot la fel, primul.
2. "Rosia" - fiica "Redbull", de la dl. Adrian Craciunescu. Originea de fond-maraton a acestei femele si-a spus cuvantul si de aceasta data.
3. Cea de-a treia pasare este o surpriza pentru mine. Este vorba de "Leila" - fiica tot din "Redbull", yearlinga ce mereu sosea ultima. Sper ca de aceasta data sa nu fie tot ultima.

Va doresc la toti multa bafta in a recupera cati mai multi porumbei dupa aceasta etapa, si sper ca intr-o zi cineva va trebui sa raspunda pentru aceste pierderi masive de pasari. Chiar daca sunt doar pasari, ele reprezinta visele noastre ale tuturor columbofililor.
Pacat de toata munca noastra de a forma, pregati si recupera porumbeii, daca la sfarsit depindem de incompetenta altora. E trist, foarte trist!

Bafta!

Un comentariu:

  1. asa este..catastrofa..eu nu am niciun yarling din 13...doar 2 porumbei cu experienta..unul de 2010 si unul de 2009..nu stiu cand dar sper ca o sa raspunda cineva de dezastrele astea in viitorul apropiat...

    RăspundețiȘtergere