"HONESTY is a very expensive gift. Do not expect it from cheap people" - "CORECTITUDINEA este un dar foarte scump. Nu te astepta la asa ceva din partea oamenilor ieftini"

Warren Buffet



duminică, 28 august 2016

Coincidente!


Coincidenţele! Ce sunt ele şi de ce reuşesc să ne surprindă de fiecare dată când apar?



„Coincidenţa este faptul de a coincide” (DEX), iar cuvântul vine de la verbul „a coincide” care înseamnă „a se petrece simultan, a se produce în acelaşi loc”.



Se pare că evenimentele denumite de noi coincidenţe au primit de foarte mult timp denumirea de fenomene de sincronism. Acest termen a fost propus pentru prima oară în acelaşi timp, dar independent unul de altul, de către doi renumiţi cercetători din domeniul fizicii şi psihologiei. Laureatul Premiului Nobel Wolfgang Pauly şi psihologul Karl Gustav Young au ajuns la concluzia că în ceea ce priveşte coincidenţele nu poate fi vorba decât de întâmplare.

Amândoi au susţinut faptul că nişte evenimente nelegate prin nimic unele de altele pot fi reunite printr-o cauză comună sau se pot întâmpla fără nicio cauza, independent de legile naturii. Ambii cercetători şi-au explicat poziţia prin aceea că legile naturii nu sunt absolute.



Coincidenţele sunt nişte „evenimente-semnal” şi nu trebuie confundate cu întâmplările similare. Universul încearcă să ne transmită un semnal prin intermediul acestor coincidenţe.



Dar cum am ajuns să vorbesc despre coincidenţe, o să întrebaţi?

Hmm! Urmărind clasamentele columbodroamelor din acest week-end.

Să vedem!

În după amiaza zilei de vineri, dacă nu mă înşel, columbodromul Transilvania a afişat lista porumbeilor AS - 3 etape. După cum se vede mai jos, locurile 2 şi 3 erau ocupate de prietenul meu Oprea Iulian, pe care vreau să-l felicit şi pe acestă cale pentru valoarea păsărilor sale.

 

Sâmbătă dimineaţa două columbodroame – Orizont şi Transilvania - au organizat etapa semifinală din acest sezon.

Primele 3 poziţii ale clasamentului columbodromului Orizont arată aşa:




Iar cel al columbodromului Transilvania aşa:




Se observă uşor ce vreau să spun. Locurile 2 şi 3 sunt ocupate de aceiaşi participanţi.



Astăzi, duminică a avut loc etapa finală a columbodromului Romanian Golden Pigeons. Surpriză, şi aici aceeaşi configuraţie a primelor 3 poziţii.




Am vrut doar să vă arăt această simetrie, acest mesaj pe care Universul ni-l transmite.



Să aibă oare legătură cu faptul că la Orizont am rămas cu 3 pui din care 2 sunt fraţi de cuib? La fel şi la Transilvania, tot 3 pui rămaşi, din care, aţi ghicit, 2 sunt fraţi de cuib…
Să fie un semn că unul dintre aceşti fraţi vor veni bine în finală? Sau, dimpotrivă, că nu se vor mai întoarce niciodată?
Nu ştiu!

Vom vedea!



Baftă tuturor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu