"HONESTY is a very expensive gift. Do not expect it from cheap people" - "CORECTITUDINEA este un dar foarte scump. Nu te astepta la asa ceva din partea oamenilor ieftini"

Warren Buffet



luni, 25 ianuarie 2016

Iulian Oprea si marea pasiune pentru porumbeii Ad Schaerlaeckens - a patra parte "Frumosul"

Am scris anul trecut (2015) despre celebra familie de păsări Ad Schaerlaeckens a lui Iulian Oprea şi despre rezultatele spectaculoase obținute prin încrucişarea acestor păsări.
În acest articol vreau să prezint un porumbel 100% Ad Schaerlaeckens, porumbel de abia ajuns în crescătoria lui Iulică, în luna Noiembrie.
Este vorba de masculul „Frumosul” NL05-1490868, un porumbel care a stat 5 ani în voliera lui Ad Schaerlaeckens, înainte de a fi vândut în România.

Aşa cum rezultă din pedigree, tatăl acestui mascul provine din cei mai buni porumbei Peter v.d. Merwe („Superbreader 048” x „Golden Eye”), iar mama este fiică din „Superstar” x „Blue Olympia”.
Pedigree "Frumosul"


În articolul „Affinity” („Împerecheri libere”) Ad Schaerlaeckens http://porumbeivoiajori-marius.blogspot.ro/2016/01/imperecheri-libere-traducerea.html vorbeşte despre „Superstar” şi proveniența familiei acestuia din porumbeii Maurice Voets.

Dar să revenim la linia paternă a „Frumosului”. Aşa cum spuneam mai sus, tatăl este o pasăre 100% Peter v.d. Merwe, achiziționată de Ad. Aşadar, „Frumosul” este semifrate cu „Alex”, tatăl lui „Ahile”, mascul aflat în crescătoria lui Iulică.

Pedigree "Alex"

„Ahile”, fiind la rândul lui, tatăl celebrilor frați de cuib „78” şi „79” (http://porumbeivoiajori-marius.blogspot.ro/2015/12/iulian-oprea-si-marea-pasiune-pentru_18.html)

Mai mult decât atât, „Blue Olympia”, bunica din partea mamei „Frumosului” este soră bună cu tatăl lui „Invincible”. Şi vă aduceți aminte de „Smeker”, primul porumbel pe care l-am prezentat din crescătoria lui Iulică: http://porumbeivoiajori-marius.blogspot.ro/2015/12/iulian-oprea-si-marea-pasiune-pentru.html.

 Prin urmare, Iulian are ocazia să consangvinizeze foarte uşor aceste linii, care i-au adus super rezultate.

Zilele trecute i-am scris un email lui Ad Schaerlaeckens, întrebându-l despre „Frumos”. Răspunsul lui Ad a fost următorul:
„The pedigree you mailed me? It is of super origine and correct!!!
You have a big chance with such a bird.
 Good luck,
 Ad S”

"Frumosul"

Aşadar, şansele sunt foarte mari ca acest mascul să reproducă descendenți foarte valoroşi.
Eu unul sunt convins că după sezonul competițional 2016 (campionat + columbodrom), o să mai scriu destule articole despre această familie de păsări.
Mult succes!

"Frumosul"

Celelalte articole aici:
Iulian Oprea si marea pasiune pentru porumbeii Ad Schaerlaeckens - prima parte "Smeker-ul"
Iulian Oprea si marea pasiune pentru porumbeii Ad Schaerlaeckens - a doua parte "Cei trei semifrati"
Iulian Oprea si marea pasiune pentru porumbeii Ad Schaerlaeckens - a treia parte "Fratii de cuib"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu