"HONESTY is a very expensive gift. Do not expect it from cheap people" - "CORECTITUDINEA este un dar foarte scump. Nu te astepta la asa ceva din partea oamenilor ieftini"

Warren Buffet



joi, 29 octombrie 2015

Columbodrom Levin Haus

Columbodromul Levin Haus din Păuleşti, Prahova şi-a început activitatea în această toamnă, organizând concursuri cu pui tardivi. Aici găsiți adresa site-ului:

Datorită priceperii organizatorilor, cărora vreau să le mulțumesc pe această cale pentru seriozitatea de care au dat dovadă, la capătul celor 6 etape, dintr-un numeric inițial de 189 porumbei au rămas nu mai puțin de 98 de păsări, deci un procent foarte bun (52%), având în vedere pierderile semnificative din acest an.
Aşadar, contrar părerilor unor columbofili, care dădeau vina pe scutul antirachetă pentru pierderile masive de pui, se pare că nu acesta a fost principalul motiv, ci canicula din vară.
La Levin Haus concursurile au început pe 11 Septembrie şi s-au încheiat pe 25 Octombrie, zilele fiind foarte bine alese de organizatori, reuşind, astfel, să se evite zilele ploioase din această toamnă. La un moment dat, chiar mă întrebam dacă porumbeii nu vor ieşi din formă, deoarece între etape au fost chiar şi 16 zile (între semifinală şi finală, de exemplu). Dar se pare că acolo la Levin Haus sunt oameni care cunosc foarte bine ce trebuie făcut. Felicitări!

Puiul meu, RO-190830-14 F - „Blue” a reuşit să obțină următoarele poziții în cele 6 etape oficiale:
HOT SPOT 1 – Malu, 189 porumbei angajați, lansarea la ora 7:35, primul sosit la 8:52. „Blue”’ a sosit în primul stol, ocupănd poziția 20, la un minut şi 17 secunde de locul întâi.
HOT SPOT 2 – Slobozia, 181 de porumbei angajați, ora de lansare 8:30, primul sosit 10:03. Din nou „Blue” reuşeşte să vină cu primul stol, însă intră pe poziția 43, la 29 de secunde de leader. Aşadar, sosiri foarte bune..., de asemenea, o etapă fără pierderi...
HOT SPOT 3 – Feteşti, 182 porumbei angajați, lansare 9:15, primul sosit 12:09. „Blue” obține locul 34. A fost etapa cu cele mai mari pierderi, doar 148 de porumbei sosind acasă.
SEMIFINALA – Medgidia, 148 porumbei angajați, lansare 9:30, primul porumbel fiind înregistrat la 13:05. Iarasi viteze foarte mici. „Blue” obține locul 48.
FINALA – Negru Vodă, 130 de păsări, lansare 9:00. Primele păsări printre care şi „Blue” sosesc la 12:34, puiul meu ocupănd locul 2.
DERBY – Burgas, Bulgaria, 117 păsări angajate, 98 sosite. Lansare 9:00, prima sosire în grup de 21 de păsări, „Blue” intră pe poziția 14.
Cam atât, deocamdată clasamentul AS nu e finalizat, sper ca „Blue” să ocupe o poziție în primii 15 porumbei.

Părinții lui „Blue” sunt:
Tatăl: „Lowieke”, un mascul 2014, zburat la columbodrom Orizont, loc 15 AS.
Mama: „Van Dycka”, femelă 2014, de asemenea, zburată la Orizont, soră de cuib cu  loc 12 finală.
De remarcat faptul că „Van Dycka” (Van Dyck x V.D. Pasch) este şi mama loc 1 AS 3 etape, Columbodrom Orizont '15.


Mai jos poze cu părinții lui „Blue” şi cu fratele acesteia:
"Lowieke"

"Van Dycka"

"Big Brother" - fratele lui "Blue"

2 comentarii:

  1. Felicitari! Ma bucur sa vad ca este o linie de porumbei care se merge in mai multe crescatorii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc!
      Trebuie sa recunosc ca "VanDycka" femela pe care ati angajat-o la Orizont in 2014, este o femela de exceptie!
      Numai bine!

      Ștergere