"HONESTY is a very expensive gift. Do not expect it from cheap people" - "CORECTITUDINEA este un dar foarte scump. Nu te astepta la asa ceva din partea oamenilor ieftini"

Warren Buffet



vineri, 11 mai 2012

II - Sezon 2012 UCPR - Braila

Lansarea de la Braila - etapa cu numarul doi pentru crescatorii din Prahova, Dambovita si Giurgiu care zboara pe ruta Moldova-Ukraina - a avut loc cu o zi mai devreme decat a fost initial programat din cauza prognozei meteo care anunta furtuni in sud estul tarii.

Locatia: asa cum am spus mai sus - localitatea Braila - 160km fata de Ploiesti, respectiv 190 fata de Targoviste.

Ora lansarii: 6.30 A.M.

Conditii climaterice: Temperatura un pic mai scazuta decat la etapa anterioara - 25-27 grade C, vant usor din directia SSE.

Cluburi participante: PH - Targsorul Vechi, Vasile Poenaru, Bratasanca, Strejnic; DB - Viitorul Darmanesti, Viitorul Sacuieni, Ulmi, Nae Mihailescu, Dalles Bucsani; GR - Soimii Floresti, Avantul Floresti.


In tabelul de mai jos am prezentat un rezumat al situatiei concursului, datele de intrare fiind luate de pe site-ul uniunii.



Concluzii:
1. Vitezele obtinute au fost inferioare celor din prima etapa - Ianca. Asta deoarece viteza vantului a fost mult mai mica, iar directia acestuia fiind oarecum lateral pe directia de zbor.

2. Daca in prima etapa cluburile din Giurgiu obtineau viteze foarte mari, acum acestea au obtinut cele mai mici viteze de zbor, fapt ce demonstreaza traiectoria reala de zbor.
  
 3. In ceea ce priveste situatia din judetul Prahova, se observa ca din nou vitezele cele mai mari apartin clubului Targsorul Vechi. Daca la etapa trecuta acestia au fost un pic avantajati de traiectoria de zbor deviata inspre sud, acum singura explicatie pe care o vad ar putea fi numarul mai mare de porumbei de viteza pe care-l detin crescatorii din acest club.

Porumbeii mei:
In ceea ce ma priveste situatia nu s-a schimbat foarte mult in rau. :)
Acelasi porumbel - singurul de viteza - "11 Pene" a ajuns si de asta data primul pe crescatorie, insa daca la Ianca avea un loc in primii 15 porumbei pe club, acum deabia a obtinut clasarea in ultima treime a clasamentului.

De remarcat ca, atat la Ianca cat si la Braila, "11 Pene" s-a departajat de urmatorul sosit (vorbesc evident de situatia pe crescatoria mea) la cca. 8-10 minute.
Acest fapt imi arata deosebirea dintre porumbeii de viteza si cei de fond, incurajandu-ma sa cred ca odata cu marirea distantei vor aparea si rezultatele celorlalti.

Urmatorii sositi - nereusind sa claseze - au fost in ordine "Albatros", "Eleven" si "Angel".
Pentru "Albatros" este prima reusita, daca pot spune asa, dupa mult timp. Daca la pui a obtinut 3 clasari din 3 lansari, acum rezultatele inca se lasa asteptate. Nu uit totusi ca "Albatros" are aproximativ 75% sange Bricoux.
"Eleven" - nepot din celebrul "Nero" al dlui. A. Craciunescu este unul dintre cei mai constanti porumbei din acest sezon, chiar daca nu a obtinut inca nicio clasare. De remarcat faptul ca acesta a reusit sa soseasca in primii porumbei chiar daca creste 2 pui - intamplarea a facut ca sa scap din matca o porumbita imprumutata, iar "Eleven" a primit si sarcina suplimentara de crestere a puiului orfan, desi stiu ca nu este indicat asa ceva.
"Angel", porumbelul surpriza a acestui inceput de sezon, a reusit sa ajunga printre fruntasi, chiar daca la aceasta etapa a zburat fara pereche.

Porumbeii s-au strans chiar mai repede decat la Ianca, in aproximativ 20 de minute avand 12 din cei 13 cu care am concurat.
Ultima a sosit tardiva "Rosia", seara, dar tinand cont de faptul ca nu am zburat-o in prima etapa - trebuia sa oua - nu este totusi chiar asa tragic. Oricum Tulcea va fi ultima etapa pentru ea si cealalta tardiva "Vistamar", pentru ca vreau sa le ofer sansa sa se maturizeze, fiind o combinatie de Wim Muller, Sion, P. Dordin. Si mai ales deoarece deficitul femelelor din crescatorie este destul de mare.

Urmeaza etapa a treia cu lansare din Tulcea.
Bafta tuturor!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu