"HONESTY is a very expensive gift. Do not expect it from cheap people" - "CORECTITUDINEA este un dar foarte scump. Nu te astepta la asa ceva din partea oamenilor ieftini"

Warren Buffet



miercuri, 25 aprilie 2012

0 - Sezon 2012 - Antrenament cu clubul - Buzau - cca. 90 km

Deoarece primele doua etape de antrenament cu clubul au fost organizate in vinerea Pastelui, respectiv a doua zi de Paste, si pentru ca antrenasem in prealabil individual porumbeii pe directia de zbor in doua randuri (de la 25, respectiv 35 km), am angajat porumbeii direct la ultima etapa de antrenament.

Locatia:
Lansarea s-a efectuat la cca. 20km de localitatea Buzau, rezultand o distanta aeriana de aproximativ 90 km fata de propria crescatorie.

Ora lansarii: 7.00 AM

Conditii climaterice: Temperatura maxima din ziua lansarii: 22 grade C. Vant din fata 20km/h.

Primul porumbel la mine in crescatorie a sosit la 8.30, iar urmatorul la 5 minute de leader.
Mai jos o poza cu cei doi:


Apoi, porumbeii s-au strans relativ repede, cu exceptia unei tardive din septembrie care a sosit a doua zi dimineata. Asadar, pierderi zero.
Avand in vedere ca nu am participat la primele doua antrenamente, timpii scosi mi se par acceptabili si normali. Dintr-un calcul simplu, rezulta o viteza medie de 1000m/min pentru leader.

Oricum, nu intentionez sa fortez deocamdata intrarea in forma.
Asa cum am mai scris si in alte randuri, majoritatea porumbeilor de zbor sunt yearlingi (12 din 13), si tot acest raport este valabil si pentru fond vs. viteza (12 fond, 1 viteza).
Asadar, obiectivul principal pentru acest sezon este primul fond de la Nikolaev, Ukraina - 520Km din data de 2 Iunie.

Probabil ca aceasta etapa de la Nikolaev va fi si ultima din acest sezon in ceea ce ma priveste pe mine si porumbeii mei.
Functie de sosirile porumbeilor in aceasta etapa, de stadiul naparlirii si de conditia porumbeilor, voi decide daca fortez cel de-al doilea fond sau opresc porumbeii acasa.

Observatii:
1. Cei mai buni doi porumbei de la concursurile cu puii din toamna, nu au scos timpii asteptati de mine, sosind doar al 5-lea, respectiv al 9-lea.
2. Surpriza a fost Angel - cel de-al doilea porumbel sosit. Asta deoarece in toamna, ca pui, era mereu printre codasi.

Urmeaza prima etapa de la Ianca - 120 km, in data de 29 Aprilie.

Vant in pene tuturor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu