"HONESTY is a very expensive gift. Do not expect it from cheap people" - "CORECTITUDINEA este un dar foarte scump. Nu te astepta la asa ceva din partea oamenilor ieftini"

Warren Buffet



joi, 15 ianuarie 2015

ACE FOUR-EVER 7, de Henk Simonsz - un articol despre Ad Schaerlaeckens

Mai jos găsiți a şaptea parte a seriei de articole “ACE FOUR-EVER” având ca subiect porumbeii şi persoana maestrului columbofil Ad Schaerlaeckens.  O atenție deosebită a fost acordată celebrului porumbel “As Four”.
Aceste articole au fost publicate în revista “De Duif” de către Henk Simonsz.
Surse:

ACE FOUR - EVER 7


Frans şi Betsie, tandemul de succes Van Heteren din Doetinchem

Voets
În 1995, înainte ca Ad Schaerlaeckens să facă perechile de matcă, a mai cumpărat un alt important porumbel, menționat anterior, porumbel care a contribuit la succesul multor crescătorii. Acesta a fost un mascul din “Blauwe As” al lui Maurice Voets din Kessel, care, în acea vreme, era un adevărat campion la categoria demifond. Descendenții acestui porumbel au zburat foarte bine, în special în Olanda, dar şi în Belgia au obținut rezultate bune.
Din împerecherea porumbelului Voets cu linia femelei NL 87-022 (direct din fiul lui “Jonge Merckx”) au rezultat, de asemenea, porumbei excelenți.
J. Ulrich din Arnhem a jucat un rol cheie în asta. El avea mulți porumbei de la Ad Schaerlaeckens, printre care un adevărat cuplu de buni reproducători, “Vechter x Diana”, care a fost pus la vânzare în 1998 în revista De Duif, cu ocazia licitației totale.
Şansa a făcut să pot ține acest cuplu al lui J. Ulrich în mână, şi îmi aduc aminte foarte bine de aceste păsări, în special de femela “Diana”.  Mi s-a părut a fi una dintre cele mai frumoase femele de demifond pe care am văzut-o vreodată. Acest porumbel era absolut perfect în mână, o adevărată bijuterie.


“Vechter” x “Diana”
Tatăl lui “Vechter” era nepot din “Blauwe As” al lui Voets, în timp ce mama “Dianei” era fiică direct din 87-022. 87-022 era fratele lui 87-021 (“Windfighter 021”). Ambii erau descendenții din fiul lui “Jonge Merckx”, care a dat, de asemenea, locul întâi național Orleans obținut de Ad Schaerlaeckens.
În afară de acest cuplu, la licitație au fost vânduți mulți alți porumbei descendenți din acest mascul exceptional al lui Voets, Eric Limbourg, de exemplu, a reuşit să cumpere un astfel de porumbel, din care a reprodus, mai târziu, porumbelul său olimpic.
Cuplul “Vechter” x “Diana” a fost vândut pentru o sumă record la acea vreme, tandemului Van Heteren din Doetinchem, care au continuat să obțină rezultate foarte bune cu acest cuplu. Deja, în următorul sezon, aceştia au câştigat locul întâi național Orleans Dept. 9 Oost, Olanda, cu un fiu din acest cuplu, împotriva a 4656 porumbei. Este incredibil să obțină un asemenea rezultat, cu un pui dintr-un cuplu, pe care doar le l-au cumpărat cu un an în urmă. Şi mai mult, locul 3 național a fost câştigat tot de un descendent din acest cuplu, iar în 2001 un nepot a câştigat concursul de la Etampes.
Dar chiar şi în 2013, nepoții rezultați din această combinație de succes, au obținut rezultate foarte bune. Ad Schaerlaeckens a avut, de asemenea, aur curat în mâinile sale, la acea vreme.
Masculul “Vechter”


Femela “Diana”

“Smart Devil”
În aceeaşi licitație totală a lui Ulrich, Siebren Wiestra din Friesland a cumpărat trei fiice din acest cuplu, iar descendenții acestora au câştigat locuri întâi în competiții mari. Wiestra, de asemenea, a vizitat tandemul Van Hetern şi a cumpărat un mascul mic din 1999, direct din celebrul cuplu “Vechter” x “Diana”. El l-a împerecheat pe acesta (“Smart Devil”) cu o fiică din “National King” al tandemului Brouwers-Kodama. “National King” a fost un adevărat campion, care a câştigat locul întâi național yearling Bordeaux şi locul întâi național Munchen. Acesta a fost de două ori în fruntea clasamentului în etape organizate pe direcții de zbor diferite.
Prima serie de ouă a mers la columbofilul Henk Bussing, care a inelat puii cu NL 01-801 şi NL 01-802. “802” a devenit campion Kring, iar “801” a câştigat o maşină, împotriva a 20.000 de porumbei. Un fiu din “801” a mers la Alwin Petri, care l-a numit “Santoro” (NL 05-989). “Santoro” a demonstrat a fi un alt mare campion, nu doar prin cele trei locuri întâi castigate, din care unul împotriva a 6485 porumbei, dar şi devenind tatăl lui “Santana”, două locuri întâi împotriva a 2005, respectiv 8824 de porumbei.

Alți porumbei campioni obținuți din linia masculului Voets în combinație cu păsările vechi Ad Schaerlaeckens, au fost, printre alții, următorii:
-98-1015141: Locul întâi Național Fond, v.d. Zijde; Locul întâi Național Bourges, Braet.
-95-5574642: Locul întâi AS, M. Brabant.
-95-5574685: Locul întâi Provincia Chantilly, împotriva a 4113 porumbei.
-98-1326808: a câştigat de 5 ori locul întâi.
-Locul întâi NPO Etampes 2001 (împotriva a 17.000 porumbei), Hulkenberg.

Un alt porumbel faimos care are în spate această linie de sânge este “Superstar” (93-1059834), care a câştigat St Quentin împotriva a 1306 porumbei, locul întâi Creil împotriva a 1038 porumbei, locul întâi St Ghislain împotriva a 1163 porumbei şi locul întâi St Quentin împotriva a 3402 porumbei.

Capodopera
Chiar şi în zilele noastre sunt mulți porumbei care au în spate sângele celebrului cuplu format din masculul Voets şi porumbeii vechi Ad Schaerlaeckens. Prin urmare, câştigătorii menționați mai sus sunt doar o parte dintre aceştia. La urma urmei povestea trebuie să fie citibilă, ci nu doar o listă de rezultate.
Cu toate acestea, capodopera Ad Schaerlaeckens, atât în propria crescătorie, cât şi în alte crescătorii, s-a născut ca urmare a unei vizite la cel mai faimos columbofil din Belgia: Gaby Vandenabeele. O vizită, care aşa cum s-a dovedit, a avut consecințe considerabile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu