"HONESTY is a very expensive gift. Do not expect it from cheap people" - "CORECTITUDINEA este un dar foarte scump. Nu te astepta la asa ceva din partea oamenilor ieftini"

Warren Buffet



marți, 6 ianuarie 2015

ACE FOUR-EVER 2, de Henk Simonsz - un articol despre Ad Schaerlaeckens

Mai jos găsiți a doua parte a seriei de articole “ACE FOUR-EVER” având ca subiect porumbeii şi persoana maestrului columbofil Ad Schaerlaeckens.  O atenție deosebită a fost acordată celebrului porumbel “As Four”.
Aceste articole au fost publicate în revista “De Duif” de către Henk Simonsz.
Surse:


ACE FOUR - EVER 2

Ce fel de porumbel a fost NL 08-1628683 al lui Ad Schaerlaeckens? se întreabă mulți crescători. A fost oare doar rezultatul norocului sau a fost ceva cu totul special?
Ei bine, pot să vă spun că acest porumbel a fost aşa de special încât pot scrie o serie de articole doar despre el. Rezultatele acestei linii de sânge sfidează şi cea mai sălbatică imaginație.
08-683 este un produs al unei fiice din “ACE FOUR” (B-96-5660145), subiectul principal al acestei serii de articole. Împreună cu frații şi surorile sale, au format baza pentru o adevărată linie de sânge, ce pare, literalmente, de neoprit.
Dar vom începe cu începutul, deoarece înainte de “ACE FOUR”, Ad Schaerlaeckens a obținut rezultate de top, în anii 80 şi 90, în principal cu porumbei având sânge Janssen Arendonk.

 Editarea cărții Janssen în limba germană


Frații Janssen
La începutul anilor 80, când Ad Schaerlaeckens publica, în mai multe limbi, bestseller-ul “Frații Janssen, Cei mai buni columbofili din toate timpurile” probabil că nu şi-a imaginat că introducerea acelei cărți va fi copiată de mine în prezenta serie de articole.
Sunt fericit că pot scrie la rândul meu despre Ad şi porumbeii săi. Scrierea unei serii extinse de articole pentru această revistă care este citită de către toți campionii columbofili este, de asemenea, o onoare la fel şi faptul că mi s-a permis să scriu singura poveste adevărată despre Ad Schaerlaeckens, cu deplina cooperare a lui Ad însuşi.
Următorul paragraf este introducerea lui Ad Schaerlaeckens în cartea Janssen, şi o pot copia aproape cuvânt cu cuvânt, datorită celor întâmplate în timpul cercetării mele referitoare la crearea acestei familii renumite de porumbei, a lui Ad Schaerlaeckens:
În ciuda faptului că am adunat o mulțime de informații, în cea mai mare parte exclusiviste, care nu au mai fost publicate vreodată, nu trebuie să aveți pretenția ca aceasta prezentare să fie completă.
Asta deoarece, cu cât mă afund mai mult în materialul Janssen, cu atât mai grea pare sarcina mea de a oferi informații reprezentative despre porumbeii voiajori superiori cu o doză mare de sânge Janssen în spatele lor. M-am poticnit în mulțimea de porumbei de top international în concursurile de o zi, porumbei care au numele Janssen în pedigree. De asemenea, de numărul columbofililor care au ieşit din anonimat cu aceşti porumbei.
Porumbeii şi crescătorii pe care îi voi prezenta în această carte, din acest motiv, sunt aleşi doar aleatoriu. Ştiu deja că mulți alții merită să fi fost menționați în această carte. Îmi  cer scuze anticipat pentru aceste omisiuni.”

Aceasta este ceea ce Ad Schaerlaeckens a scris în cartea Janssen. Nu voi face niciodată comparații directe între Frații Janssen şi Ad Schaerlaeckens, şi cu siguranță Ad nu-şi doreşte acest lucru, dar ceea ce Ad a scris în introducerea cărții Janssen este exact ceea ce eu am experimentat în timpul colectării informațiilor despre el şi porumbeii săi.


Ad Schaerlaeckens, la 20 de ani

Extrem
Ştiam că au existat foarte mulți porumbei născuți a fi învingători, porumbei cu sânge Schaerlaeckens în spatele lor, însă niciodată nu mi-am imaginat a fi atât de mulți. Sunt convins că, la sfârşitul acestei serii de articole, cititorii îmi vor da dreptate.
“Den Ad” este doar un preludiu a lucrurilor minunate ce vor urma.

Ad Schaerlaeckens, s-a născut şi a crescut în satul Chaam din Noord-Brabant, Olanda, literalmente, printre porumbei. Existau voliere practic în fiecare grădină, şi nu doar competiția a fost aceea care a adus oamenii împreună, ci şi aspectul social al acestui sport.
Pe lângă munca deseori grea pe care trebuia să o presteze oamenii în acele vremuri, aproape tot timpul liber le era ocupat de porumbei.
Trebuie să fi fost o perioadă excelentă pentru experiență columbofilă. Doar faptul de a aştepta împreună întoarcerea porumbeilor trebuie să fi fost ca un festival, cel puțin pentru cei care aceau păsări bune. Pentru ceilalți trebuie să fi fost destul de frustrant…

Două pasiuni
Ad avea două pasiuni, pe primul loc era fotbalul, însă porumbeii îl intrigau la fel de mult. Energia cu care juca fotbal l-a făcut repede observat atât la nivel local cât şi regional. Nu a durat mult până a începe să viseze la o carieră de fotbalist profesionist, şi părea că este făcut pentru aceasta. Asta până când, contrar speranțelor sale, nu a fost selectat pentru un contract cu un club profesionist de fotbal. Ad a aflat că motivul a fost atitudinea lui de învingător. S-a simțit foarte rău şi s-a hotărât ca niciodată să nu mai pună piciorul pe o minge de fotbal.
Această decizie a avut un impact major în viața sa, aducându-l în cele din urmă acolo unde se află acum.
La aproape 20 de ani el s-a hotărât să aleagă sportul columbofil, ca principal hobby, s-a simțit fericit cu această alegere şi a încercat să devină cât mai bun cu putință.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu