"HONESTY is a very expensive gift. Do not expect it from cheap people" - "CORECTITUDINEA este un dar foarte scump. Nu te astepta la asa ceva din partea oamenilor ieftini"

Warren Buffet



joi, 8 ianuarie 2015

ACE FOUR-EVER 5, de Henk Simonsz - un articol despre Ad Schaerlaeckens

Mai jos găsiți a cincea parte a seriei de articole “ACE FOUR-EVER” având ca subiect porumbeii şi persoana maestrului columbofil Ad Schaerlaeckens.  O atenție deosebită a fost acordată celebrului porumbel “As Four”.
Aceste articole au fost publicate în revista “De Duif” de către Henk Simonsz.
Surse:


ACE FOUR - EVER 5
Ad Schaerlaeckens în vizită la Van Elsacker. Acesta a reuşit să obțină porumbei foarte buni în combinație cu linia Ad Schaerlaeckens

Fiul lui Jonge Merckx
Nu a durat mult până când fiul lui “Jonge Merckx” a ajuns în compartimentul de matcă al lui Ad Schaerlaeckens.
Acest mascul joacă un rol important, chiar şi acum, în sportul columbofil, existând numeroşi crescători care au avut succes cu descendenții lui.
Însă, înainte de toate, el a trebuit să-şi dovedească valoarea în crescătoria lui Ad, iar pentru asta, în 1985, a fost împerecheat cu o soră din “Goede Jaarling”. Din prima serie de ouă a rezultat H85-639, care a fost testat dur ca pui, fiind angajat, apoi, de mai multe ori în cursa de la Orleans. Acest lucru a fost de un real succes, 85-639 ocupând locul 1 național Orleans, într-un mod fantastic.
Ad a fost deosebit de mulțumit cu o asemenea performanță în concursul lui favorit. El deja era un fan al porumbeilor fraților Janssen, dar asta a depăşit totul.

Cartea Janssen
Între timp, cartea Janssen, scrisă de Ad Schaerlaeckens, a fost publicată în multe limbi, iar frații au devenit chiar mai renumiți decât erau deja (cartea s-a vândut repede).
Schoolstraat din Arendonk a devenit Mecca sportului columbofil şi cumpărători bogați din întreaga lume s-au luptat pentru şansa de a cumpăra un pui “made in Arendonk”.
Cu toată această cerere enormă pentru porumbeii lor, frații Janssen au continuat să fie oamenii care obişnuiau să fie, reproducând acelaşi număr de pui ca întotdeauna. La un moment dat, nebunia a fost aşa de mare, încât puii Janssen se revindeau cu preț dublu. Haos! Crescători fluturând bani pe de o parte şi pură modestie de cealaltă parte, nu există un paradox mai mare pe care vi-l puteți imagina…

Ad Schaerlaeckens cu o cunoştință din Taiwan, în vizită la Frații Janssen, în Arendonk

Puii
Dar nu doar porumbeii originali Janssen, ci şi descendenții acestora s-au dovedit foarte buni reproducători.
Concursul de la Orleans pentru pui s-a dovedit o adevărată etapă de selecție, deoarece, aproape toți porumbeii câştigători în această cursă, au devenit mai târziu buni reproducători, dând informații valoroase crescătorilor cu privire la valoarea de reproducere a familiilor de porumbei. Din păcate această cursă a fost eliminată din programul de zbor al puilor.
Mascului care a câştigat locul 1 național Orleans pentru Ad Schaerlaeckens, de asemenea, a reprodus porumbei foarte buni. Descendenții săi au câştigat mai târziu, iarăşi locul întâi național Orleans (NL 96-962), dar şi un alt loc întâi împotriva a 9207 porumbei într-o etapă dificilă de la Etampes. De altfel, fiul lui “Jonge Merckx” nu a reprodus doar locul întâi national Orleans, ci mulți alți porumbei speciali, de exemplu, pe faimoşii frați 87-021 şi 87-022.

“Zuster Goede Jaarling” – linia sa, cuplată cu porumebi Janssen au fost de neoprit la acea vreme. Ea a reprodus, printre alții, un loc 1 Național Orleans

Cei doi frați
Doi descendenți din NL 87-022 au câştigat locul întâi în concursul național Orleans. Dar NL 87-021, numit “Windfighter 021”, a produs, de asemenea, o serie de descendenți atât de buni, încât şi în zilele noastre se resimt efectele acestei linii de sânge.
Henk Scheffel din Elburg, Olanda este un crescător ale cărui rezultate, din ultimii ani, l-au pus în lumina reflectoarelor, spre disperarea concurenților săi. Se pare că super rezultatele sale în concursurile de viteză şi demifond sunt în creştere. Pentru a arăta că nu vorbim doar de vremuri apuse, el este un exemplu recent.
Într-una din primele etape din 2014, Henk a obținut locurile 1, 2, 3, 4, 5 în etapa Chimay, împotriva a - nu o să credeți!!! - 7380 porumbei… El a continuat să câştige primele locuri aproape tot sezonul, cu procente de clasări extraordinare: 80-90%.
În prezent, Henk este aproape de neoprit în zborurile sale preferate, şi este extrem de enervant să concurezi împotriva lui!
Într-una din cele mai dificile, şi cele mai dorite etape – Gouden Duif – Henk a fost în top în 2013 şi a devenit câştigătorul Olandei în concursul Gouden Duif. Un titlu de care, pe bună dreptate, este foarte mândru.

“Bendner (NL 07-156). Super reproducător de bază al familiei de porumbei câştigătoare  Gouden Duif 2013, Henk Scheffel

Bendner
Porumbeii responsabili cu această reuşită sunt descendenții super reproducătorului “Bendner” (NL 07-156), un adevărat campion care a propulsat familia de porumbei Henk Scheffel pe cele mai de sus trepte ale podiumului. Fiii şi nepoții acestui mascul au obținut deja 8 locuri întâi împotriva a mii de porumbei, în medie. “Bendner” este un descendent direct din “Windfighter 021” al lui Ad Schaerlaeckens, mama sa fiind reprodusă dintr-o fiică (NL 95-142) a acestuia.
Remarcabil este faptul că super reproducătorul “Bendner” a reprodus cei mai buni pui, împreună cu trei femele excelente, şi toate aceste femele aveau, mai mult sau mai puțin, sânge Ad Schaerlaeckens în venele lor.
Sângele acestor femele, respectiv “Laura” (01-078), “Super Schalie” (07-164) şi “Jonge Bonfire” (09-884) s-a încrucişat foarte bine cu sângele lui “Bendner”.
Studiind pedigree-ul uneia dintre aceste trei femele foarte bune reproducătoare, am descoperit multe piese lipsă din puzzle.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu