"HONESTY is a very expensive gift. Do not expect it from cheap people" - "CORECTITUDINEA este un dar foarte scump. Nu te astepta la asa ceva din partea oamenilor ieftini"

Warren Buffet



miercuri, 7 ianuarie 2015

ACE FOUR-EVER 3, de Henk Simonsz - un articol despre Ad Schaerlaeckens

Mai jos găsiți a treia parte a seriei de articole “ACE FOUR-EVER” având ca subiect porumbeii şi persoana maestrului columbofil Ad Schaerlaeckens.  O atenție deosebită a fost acordată celebrului porumbel “As Four”.
Aceste articole au fost publicate în revista “De Duif” de către Henk Simonsz.
Surse:


ACE FOUR - EVER 3

Crescătoria lui Ad, construită în 1980, a rămas neschimbată. Acum el foloseşte doar jumătate din ea

Cu mult timp în urmă, Ad a încetat complet de a se mai gândi la fotbal şi s-a concentrat pe sportul columbofil. Din prima zi el a înțeles că, păsările de calitate înseamnă totul, şi spre norocul său, vecinul lui era – vă vine să credeți? – columbofil. Numele său era Janus Vermeulen, iar porumbeii săi erau foarte buni.
Unul dintre aceşti porumbei a fost faimosul “05”, unul dintre cei mai buni porumbei pe care Ad Schaerlaeckens i-a avut vreodată. Foarte repede Ad a câştigat încrederea lui Janus Vermeulen, iar când acesta l-a rugat să-l ajute la îngrijirea păsărilor, Ad s-a simțit de parcă câştigase la loto. Deoarece, în schimbul muncii prestate, el primea în mod frecvent ouă şi pui din cei mai buni porumbei.

Fapte mărețe
Toată această muncă de ucenicie l-a ajutat pe Ad, atunci când a venit timpul, fiind în posesia unei crescătorii cu păsări pursânge.
Aceasta se întâmpla la începutul anilor 70, şi de atunci Ad a concurat întotdeauna foarte bine, obținând mereu rezultate de top. Am găsit câteva tăieturi de ziare din acea vreme şi este remarcabil faptul că titlul acestor articole lasă foarte puțin loc imaginației. Ad a concurat foarte bine în aproape toate etapele la care a participat, iar concursurile pe care s-a concentrat cu adevărat au fost complet dominate de porumbeii săi. Acest lucru i-a dus la diperare pe ceilalți crescători, iar organizatorii se întrebau cum pot opri această forță columbofilă.
La începutul anilor 80, când şi-a construit noua crescătorie în Baarle-Nassau, unde locuieşte şi azi, Ad concura aşa de bine, încât era un coşmar pentru mulți crescători, de câte ori venea la îmbarcare. În acele zile se făceau o mulțime de pariuri şi, cu porumbei buni, puteai câştiga o sumă frumuşică în fiecare săptămână.
Iar Ad Schaerlaeckens nu avea porumbei buni, el avea porumbei foarte, foarte buni. Cel puțin, aşa spuneau concurenții săi, şi ce referințe mai bune putem avea decât acestea?
Un câştigător este plăcut de toată lumea, însă atunci când a început să domine concursurile, cercul de prieteni s-a micşorat destul de repede. Dar asta este, de asemenea, o parte a jocului pe care trebuie să v-o asumați. La urma urmei, copacii înalți sunt în bătaia vântului, iar acest lucru este valabil şi în sportul columbofil.
Tăieturile din ziar găsite mi-au dat o imagine foarte clară a realității acelor vremuri:
“Ad Schaerlaeckens a întors totul cu fundul în sus” sau un articol după o etapă grea în care niciun porumbel nu a fost capabil să scoată o viteză de 1000m/min: “Nu este nicio problemă pentru Ad Schaerlaeckens din Baarle-Nassau, deoarece el are 3 păsări în 3 minute, iar acestea sunt, bineînțeles, primele 3 păsări din concurs”

Casa lui Ad din Baarle – Nassau îți spune totul despre pasiunea acestuia
Ad Schaerlaeckens a decis, consultându-se cu conducerea clubului şi în interesul clubului, să nu mai parieze pe porumbei, din 1997.

Pasiunea
Bineînțeles că Ad a dorit să păstreze o atmosferă plăcută în interiorul clubului şi s-a sfătuit cu conducerea clubului din Baarle-Nassau pentru a găsi o soluție pentru dominarea lui. În cele din urmă s-a decis ca Ad să nu mai parieze, astfel încât ceilalți crescători să-şi poată păstra interesul pentru acest sport, fiind capabili să câştige.
Aşa cum am spus mai devreme, când Ad şi-a construit casa la Boschovenseweg în Baarle-Nassau, una dintre primele sale priorități a fost construirea crescătoriei de porumbei. Până în zilele noastre aceasta este la fel de funcțională, cu mici modificări făcute an de an.
 
Ad Schaerlaeckens câştigă concursul de la Orleans


“Reporterul zburător” furnizează rezultate fabuloase


Ad Schaerlaeckens de neatins

Linia Janssen
La sfârşitul anilor 70, una dintre cele două importante linii de super porumbei din crescătoria lui Ad Schaerlaeckens a început să se contureze. Acestă linie, pe care din comoditate o vom numi “linia Janssen” a dat naştere la mulți porumbei de top şi a făcut campioni pe mulți columbofili. Epoca de aur a porumbeilor Janssen în crescătoria lui Ad Schaerlaeckens a fost din a doua jumătate a anilor 70 până la începutul anilor 90. 
Totuşi, chiar având aceşti porumbei de top, Ad a căutat mereu porumbei mai buni pentru a-i încrucişa cu porumbeii Janssen. El a reuşit să descopere porumbei de calitate, deseori, în crescătorii complet necunoscute, Ad fiind primul interesat de aceşti porumbei.
Înainte ca majoritatea columbofililor să realizeze calitatea porumbeilor din aceste crescătorii, Ad deja îi testa. El a încrucişat aceşti porumbei, în principal cu linia Janssen din propria crescătorie, iar un fiu direct din “Jonge Merckx” a devenit un fel de marionetă printre aceştia.
Pentru a doua linie cu adevărat importantă care va face istorie, prima sămânță a fost plantată în 1988. Vom numi această linie “ACE FOUR”. De ce am ales acest nume, o să explic mai târziu. 
Această linie a dat o explozie de porumbei de clasă care au împins pe podium o mulțime de crescătorii.
În timp ce linia Janssen era deja în top-ul absolut, linia ACE FOUR este de clasă mondială. Chiar şi azi această linie zboară foarte bine, în fiecare săptămână, peste tot în lume.

Vom analiza şi descrie linia ACE FOUR pentru a avea o vedere de ansamblu din culisele imperiului Ad Schaerlaeckens.

Continuarea aici:
http://porumbeivoiajori-marius.blogspot.ro/2015/01/ace-four-ever-4-de-henk-simonsz-un.html

Alte articole Ad Schaerlaeckens, aici:

Articole ale altor columbofili celebri, aici:
http://porumbeivoiajori-marius.blogspot.ro/p/articole-columbofili-celebr.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu