"HONESTY is a very expensive gift. Do not expect it from cheap people" - "CORECTITUDINEA este un dar foarte scump. Nu te astepta la asa ceva din partea oamenilor ieftini"

Warren Buffet



vineri, 24 februarie 2012

Perechi reproductie 2012 Fond

Perechile de baza pentru Fond ale crescatoriei in anul 2012 sunt urmatoarele:
________________________________________________________________________________
Perechea 1
Bricoux - Ukrainianca

Asa cum am mai scris si intr-un alt articol -"Bricoux si descendentii sai"- http://porumbeivoiajori-marius.blogspot.com/2012/01/i-prezentare-porumbei-bricoux-si.html -, Bricoux este un mascul 100% Bricoux -2010,  achizitionat de la Crescatoria Natural Belgia.
Acesta a dat anul trecut (2011), impreuna cu Blue (vezi perechea 3), trei pui intre cei mai buni sase din crescatorie, doi dintre ei ocupand pozitiile 1 si 2. Este vorba de Sam (vezi perechea 4) si Albatros (vezi perechea 2).
Ukrainianca, 100% R. Hermes - 2009 este una dintre cele mai reusite femele din crescatorie. Achizitionata in 2010, anul trecut am reusit sa o invat la mine dupa ce a crescut 5 pui (2 tardivi in 2010, ceilalti 3 in 2011). Toti puii au fost scosi in pereche cu Neamtu'.
Ponderea cea mai mare a puilor ramasi dupa concursuri, chiar daca puii Ukrainiancai nu au obtinut rezultate notabile, o au descendentii din Bricoux si Ukrainianca.

 _______________________________________________________________________________
Perechea 2
Redbull - Albatros

Despre Redbull, combinatie 50% Sion-50% Wim Muller - 2007, achizitionat de la Dr. Adrian Craciunescu - Mizil PH, gasiti mai multe informatii in articolul: "Redbull si descendentii sai" - http://porumbeivoiajori-marius.blogspot.com/2012/02/ii-prezentare-porumbei-proprii-redbull.html.
Albatros, fiica din Bricoux si Blue, deci o combinatie 75% Bricoux - 25% Norben Norman, a fost cel mai constant pui la concursurile din toamna anului trecut, obtinand 3 clasari din tot atatea lansari, sosind de doua ori prima pe crescatorie, a treia oara fiind surclasata de fratele ei Sam, desi, chiar si atunci tot ea a fost prima constatata datorita intrarii mai rapide in voliera.
Intentia mea este de a scoate 3 pui din aceasta pereche, din care doi vor fi crescuti de doici.
Albatros va fi zburata anul acesta, in functie de rezultate si de conditia ei va fi oprita dupa primul sau al doilea fond.

 ________________________________________________________________________________
Perechea 3
Little Blue - Blue

Little Blue este un mascul de 2010 cu destul de mult sange Bricoux, achizitionat de pui de la dl. Marian Mohora - Bucuresti. Acest porumbel, desi zboara la mine, nu va fi zburat niciodata in concursuri, fiind porumbelul meu favorit. Din pacate, anul trecut nu am scos decat un singur pui din acest mascul, anul asta o sa incerc sa ma revansez fata de el.
Despre Blue, femela 2010, combinatie Bricoux-Norben Norman am mai scris cate ceva in articolul "Bricoux si descendentii sai"- http://porumbeivoiajori-marius.blogspot.com/2012/01/i-prezentare-porumbei-bricoux-si.html .
Asa cum am spus mai sus, impreuna cu Bricoux a dat 3 pui buni anul trecut. Inca ma gandesc daca sa refac sau nu perechea Bricoux - Blue in a doua parte a sezonului de reproductie. As fi tentat de o rocada Little Blue - Ukrainianca vs. Bricoux - Blue.
Decizia mea va depinde de rezultatele descendentilor in sezonul 2012.


________________________________________________________________________________
Perechea 4
Sam - Vistamar

Despre Sam, ascendent ca si Albatros din perechea Bricoux-Blue, deci combinatie 75% Bricoux-25% Norben Norman, am scris mai multe in articolul "Sam - sansa de a fi... campion" - http://porumbeivoiajori-marius.blogspot.com/2012/01/sam-0296209-11-sansa-de-fi-campion.html.
El este campionul meu, obtinand 2 clasari din 4 angajari - locul 2 la Derby pui 2011.
Vistamar, este fiica din Redbull si o porumbita P. Dordin-Imbrecht. Asadar, este o incrucisare de mai multe linii: Sion, Wim Muller, Dordin si Imbrecht.
Ambii porumbei vor fi concurati anul acesta, Vistamar fiind tardiva, functie de naparlire, iar Sam cel putin un fond. Asadar, nu vor putea creste decat un singur pui, in functie de perechile de doici disponibile voi incerca sa scot totusi mai multi pui din aceasta pereche.


________________________________________________________________________________
Perechea 5
Jason - Aardena

Jason, combinatie Van Spitael, Roosens, Vanbruane este un mascul 2011 avand ca ascendent un porumbel al regretatului Ion Sotir din Bucuresti. Intentionez sa zbor acest porumbel in 2012 cel putin pana la prima etapa de fond.
Aardena este 100% Jan Aarden, achizitionata ca pui anul trecut, de la Crescatoria Natural Belgia.


Perechile sunt deja formate, unele au depus deja oua. Astept puisorii!
Bafta tuturor!


3 comentarii:

  1. Salut..apreciez munca ce o faci.poti lasa un email sau ym pentru a putea fi contactat?multumesc aniticipat

    RăspundețiȘtergere
  2. Am adaugat o adresa de contact in profil.

    RăspundețiȘtergere
  3. salut. frumosi porumbei. am si io BRICOUX 100% http://badea4ake4you.sunphoto.ro/BRICOUX

    RăspundețiȘtergere