"HONESTY is a very expensive gift. Do not expect it from cheap people" - "CORECTITUDINEA este un dar foarte scump. Nu te astepta la asa ceva din partea oamenilor ieftini"

Warren Buffet



luni, 16 mai 2016

Schaerlaeckens-ii lui Iulică lovesc, etapă de etapă

Schaerlaeckens-ii lui Iulică lovesc, etapă de etapă



Pentru cine nu-l cunoaşte pe Iulian Oprea, aici poate citi articolele despre el şi fenomenalii lui porumbei Schaerlaeckens:
Etapele columbofile din ultimele săptămâni nu au fost unele tocmai uşoare, însă porumbeii lui Iulică au reuşit, weekend de weekend, să se menţină în fruntea clasamentelor.
Dar să începem cu începutul.
La prima etapă din sezon – Măicăneşti, 24 Aprilie - , Iulică reuşeşte să claseze doar 7 porumbei în primii 25, rezultat care a dat apă la moară cârcotaşilor.




Însă, sportul columbofil este făcut în primul rând pentru cei care iubesc cu adevărat porumbeii, doar cei care pun suflet în această pasiune pot fi printre învingători. Majoritatea celorlalţi, care doar aşteaptă să se bucure de eşecul altora, nu vor putea pricepe niciodată nimic din acest sport.
Astfel, la cea de-a doua etapă – Tecuci, 1 Mai -, Schaerlaeckens-ii lovesc necruţător, Iulică având nu mai puţin de 8 porumbei în primii 12.

Mulţi au început să spună: “Bine, bine, dar pe lansare?”
Majoritatea celor care întreabă acest lucru uită (sau se fac că uită!) faptul că o corecţie de aproximativ 35 km distanţă aeriană este total nefavorabilă la etapele de viteză-demifond.
Mai mult decât atât, la această etapă uşile maşinii de transport s-au blocat, pentru că “berbecii”, (aşa cum le spune dl. Pârvulescu, referindu-se la delegaţi), nu au ştiut cum să desfacă şuruburile de siguranţă.
Păi cine trebuia să le spună, domnul meu, cum să deschidă uşile? Cine trebuia să le facă instructajul?
Dumnezeu cu mila…
Trist, dar adevărat! Cert e că până la urmă uşile maşinii au fost forţate, însă porumbeii din acea maşină au plecat cu 15 minute întârziere.

A urmat a doua etapă de la Tecuci, din 8 Mai. Din nou o etapă foarte bună pentru Iulică, acesta reuşind iarăşi locul 1 la crescători.


 Weekend-ul trecut a avut loc etapa de la Huşi, un concurs foarte dificil, cu vânt puternic din faţă. Unii sunt de părere că şi scutul antirachetă, deschis oficial săptămâna trecută, a avut un cuvânt de spus în ceea ce priveşte prestaţia proastă a porumbeilor. Vom trăi şi vom vedea! Deocamdată, dăm vina pe vântul puternic.


Aş vrea să adaug aici faptul că membrii clubului din care face parte şi Iulian sunt foarte nemulţumiţi de prestaţia transportatorului, în mare parte din cauza aglomeraţiei din boxe. Mă întreb oare nu există diagrame pe fiecare maşină, din care să rezulte numărul de porumbei îmbarcaţi pe fiecare boxă în parte?
Îi aştept aici cu comentarii pe cei care au date mai multe despre aceste probleme.

Succes în continuare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu