"HONESTY is a very expensive gift. Do not expect it from cheap people" - "CORECTITUDINEA este un dar foarte scump. Nu te astepta la asa ceva din partea oamenilor ieftini"

Warren Buffet



vineri, 18 decembrie 2015

Iulian Oprea si marea pasiune pentru porumbeii Ad Schaerlaeckens - a treia parte "Fratii de cuib"

Cum putem obține zburători de top? Care ar fi cea mai sigură şi mai rapidă modalitate?
Se pare că Iulian Oprea a găsit răspunsul la aceste întrebări, combinând porumbeii Ad Schaerlaeckens. Se spune că încrucişarea este bună pentru a obține zburători buni, însă încrucişarea făcută la întâmplare nu este soluția pe care o căutați. Încrucişarea porumbeilor având aceeaşi linie de sânge se pare că a fost soluția în cazul lui Iulică.
Acesta a combinat o fiică din „Smeker” cu „859” (vezi articolul precedent).

Amintesc aici doar linia paternă a „Smeker-ului”, o combinație Rene v.d. Zijde bazată pe „Inteelt” (porumbel consangvin pe „Uno”) şi o fiică din „Invincible”.
„859” este consangvin pe „Alessandro” (Bas Verkerk), bunicul dinspre tată al acestuia fiind frate cu „Invincible”.

Rezultatul au fost 2 frați de cuib fenomenali, care ca yearlingi au făcut ravagii în clubul unde Iulian concurează.
Astfel la etapa de Huşi din 15 Mai, cei doi frați („78” şi „79”) obțin locurile 1, respectiv 5 pe club, ceea ce-i aduce lui Iulică locul 3 la categoria crescători.






La doar o săptămână distanță, pe 24 Mai, cei doi frați se impun iarăşi, obținând locurile 1, respectiv 12 de la 365 km, din localitatea Chişinău. De data asta Iulică ocupă locul întâi la crescători.





Mulți probabil se aşteptau să fie ceva trecător, însă majoritatea au amuțit când pe 31 Mai, de la 400 km distanță de zbor, din localitatea Dubasari, „78” obține iarăşi prima poziție pe club. La fel ca şi Iulică la categoria crescători.





Să se fi terminat oare totul aici? Nici vorbă. Peste încă o săptămână, cei doi frați lovesc din nou, de data asta tot de la Dubasari, ocupănd locurile 2 şi 11, poziții ce-i aduce lui Iulică locul 1 la crescători.



Şi ca să încheie în forță cei doi frați lovesc din nou la Dubăsari 3 (14 Iunie) şi Dubăsari 5 (26 Iunie):




Din păcate, clubul în care concurează Iulian se află în partea de sud a Bucureştiului, acolo unde corecția de distanță este foarte defavorizantă, mai ales la aceste concursuri de viteză-demifond. Oricum rezultatele de pe lansare au fost foarte bune, cei doi frați de cuib obținând la sfârşitul sezonului următoarele norme:
„78” – loc 41 Viteză Tineret, B şi loc 51 Demifond Tineret, B
„79” – loc 89 Viteză Tineret, B şi loc 129 Demifond Tineret, B



Pe club, evident, a obtinut locul intai:




Foto cu cei doi frati:

 "78"
 "79"

În următorul articol o să prezint noile achiziții ale lui Iulian, printre care „Frumosul” un mascul direct din voliera lui Ad Schaerlaeckens.

Celelalte articole aici:
Iulian Oprea si marea pasiune pentru porumbeii Ad Schaerlaeckens - prima parte "Smeker-ul"
Iulian Oprea si marea pasiune pentru porumbeii Ad Schaerlaeckens - a doua parte "Cei trei semifrati"
Iulian Oprea si marea pasiune pentru porumbeii Ad Schaerlaeckens - a patra parte "Frumosul"

10 comentarii:

  1. Rezultate excelente!porumbei excelenti pe care oricine si i-ar dori.O sa urmaresc cu atentie articolele in viitor.Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Va urmaresc de la inceput pe acest blog si sunt incantat de fiecare articol. As dori sa va intreb de decizia pe care a-ti luat-o de a concura numai pe columbodroame. Cum credeti ca a fost anul 2015?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună ziua. Va mulțumesc pentru apreciere. Nu o sa joc niciodată doar columbodrom,dacă nu concurez și la concursurile fcpr nu am stare,nu mă pot abține și nu m.as mai numii iubitor al sportului columbofil.

      Ștergere
    2. Bună ziua. Va mulțumesc pentru apreciere. Nu o sa joc niciodată doar columbodrom,dacă nu concurez și la concursurile fcpr nu am stare,nu mă pot abține și nu m.as mai numii iubitor al sportului columbofil.

      Ștergere
    3. ITI DORESC SA AI REZULTATE SI MAI BUNE IN 2016!

      Ștergere
  3. sa vedem rezultate si pe "masina" nu doar pe club.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca citeati cu atentie articolul puteati deduce singur de ce rezultatele pe lansare nu sunt la acelasi nivel. Cand ai cativa zeci de kilometri corectie de distanta e foarte greu sa bati cluburile favorizante. Dar sper ca pe viitor Iulica sa poata face asta... la concursurile de viteza demifond.

      Ștergere
  4. Domnul Anonim,dacă porumbeii astia erau zburați dintr o zona buna ca și corectie va garantez ca erau locul 1 și 2 pe tot Bucureștiul! Nu vorbesc din bocanci,spun ce mi au spus niște campioni ai Bucureștiului. ..

    RăspundețiȘtergere
  5. Domnul Anonim,dacă porumbeii astia erau zburați dintr o zona buna ca și corectie va garantez ca erau locul 1 și 2 pe tot Bucureștiul! Nu vorbesc din bocanci,spun ce mi au spus niște campioni ai Bucureștiului. ..

    RăspundețiȘtergere
  6. Bravo si mult succes in continuare domnule Iulian.Poate voi reusi cumva sa obtin si eu un Porumbel din voliera ta.
    Pana atunci va doresc o zi buna!

    RăspundețiȘtergere