"HONESTY is a very expensive gift. Do not expect it from cheap people" - "CORECTITUDINEA este un dar foarte scump. Nu te astepta la asa ceva din partea oamenilor ieftini"

Warren Buffet



miercuri, 16 decembrie 2015

Iulian Oprea si marea pasiune pentru porumbeii Ad Schaerlaeckens - a doua parte "Cei trei semifrati"

Aşa cum spuneam în articolul precedent, Iulică a fost aşa de dornic de a-l obține pe „Şmeker”, încât a achiziționat, înainte de a-l lua pe acesta, 5 pui din acest super porumbel, de la diverşi crescători.

Aceşti pui combinați cu alți porumbei 100% Ad Schaerlaeckens, aflați în crescătoria lui Iulian, au dat păsări de o deosebită valoare sportivă, spulberând concurența în clubul în care acesta concurează.
În acest articol o să prezint cealaltă echipă de porumbei Ad Schaerlaeckens care au stat la baza obținerii unor super zburători.

Astfel, în toamna anului 2013, în compartimentul de matcă al lui Iulică a intrat masculul „859”-11 ("Ahile"'), iar la un an distanță, acesta a reuşit să aducă alți doi semifrați cu el, femela „301”-11 ("Ada") şi masculul „377”-10 ("Spartacus")
„859” ("Ahile"') şi „301” ("Ada") sunt frați de tată, tatăl lor fiind „Alex”, mascul 100% Ad Schaerlaeckens.


„Alex”, porumbel 100% Ad Schaerlaeckens
  
 Aşa cum reiese din pedigree-ul ataşat, „Alex” are, din partea tatălui, sângele celebrului cuplui Peter van der Merwe: „Superbreder 048” x „Golden Eye”. Mama lui „Alex” este fiica directă din „Alessandro”, super reproducătorul lui Bas Verkerk.

 Pedigree „Alex”

Referințe „Alex”

Istoria porumbelului „Alessandro”:
„...Bas Verkerk a mers acasă la Ad Schaerlaeckens, împreună cu tatăl său Gerard, pentru a cumpăra porumbei de la acesta, pentru prima dată în anul 2000. S-au întors acasă cu trei păsări, unul dintre aceştia pierzându-se în jurul crescătoriei. Ceilalți doi erau „Ice Queen” şi „Alessandro”. Aproape nimeni nu a auzit de „Ice Queen”, deoarece această femelă a reprodus doar doi pui. A doua zi după ce a depus primul ou, a scăpat din volieră. Asta nu trebuia să fie o problemă, deoarece femela era învățată să zboare în acea locație, însă era pe înserate şi a nins foarte mult în acea noapte, de unde şi numele ei de „Ice Queen” (Regina Gheții). Cert este că Bas şi Gerard nu au mai văzut vreodată această femelă. Cu toate acestea, dintr-unul din ouăle rămase în urma ei, a ieşit „Olympic Sogno”, care, ca yearling a reuşit să câştige titlul olimpic la demifond...
„Alessandro” a devenit mult mai renumit. El a fost obținut dintr-o soră bună a lui „Home Alone” („Beauty 2”) care, de asemenea, zbura excelent pe vreme caniculară.
„Alessandro” a fost, printre altele, tatăl lui „Sprint” (01-591). Acesta şi-a câştigat numele pe când era pui. Pe o vreme tropicală, cu vânt din nord-est, el a câştigat locul întâi împotriva a 6,069 păsări. El a repetat figura ca yearling, într-o etapă de demifond la fel de caniculară, obținând tot locul întâi, împotriva a 3,560 porumbei. La doi ani, a câştigat locul 5 NPO împotriva a 9,399 porumbei de la Bourges şi, două săptămâni mai târziu, a strivit din nou competiția, obținând locul întâi NPO într-o etapă foarte grea de la Chateauroux, împotriva a 6,664 porumbei.”

Mama lui „859” ("Ahile") este „Ada 10” un alt porumbel originar Ad Schaerlaeckens, având pe partea tatălui sângele aceleaşi fiice din „Alessandro”, iar pe partea mamei porumbei Janssen şi K. Boecks.


„Ada 10”, porumbel 100% Ad Schaerlaeckens

 Pedigree „Ada 10”



Referințe „Ada 10”

Aşadar, „859” ("Ahile"), masculul aflat în compartimentul de reproducție al lui Iulică este consangvin pe super reproducătorul „Alessandro”. Deja acest mascul şi-a dovedit valoarea de bun reproducător, oferindu-i lui Iulică 3 frați deosebiți, care au făcut ravagii în clubul unde concurează acesta. Dar povestea acestor frați în următorul articol.


Masculul „Ahile”, super reproducător din voliera lui Iulian Oprea

Mama femelei „301” ("Ada") este „Substitute”, 100% Ad Schaelaeckens, având în spate sângele lui „Ace Four”, deci a trioului de bază: „Sissi”, „Mattens” şi „Beauty”.
Pedigree „Substitute”

Cel de-al treilea semifrate, din compartimentul de matcă al lui Iulică, este masculul „377” ("Spartacus"), care este frate de mamă cu „859” ("Ahile").
Tatăl lui „377” ("Spartacus") este „Adrian”, 100% Ad Schaelraeckens, mascul ce are pe partea tatălui linia de sânge a lui „Olympiad” şi „New Sissi”, iar pe linia mamei pe celebrul „Invincible”.
Aşadar, se observă că „377” ("Spartacus") este foarte apropiat de „Smeker” (vezi articolul precedent).


„Adrian”, porumbel 100% Ad Schaerlaeckens
Pedigree „Adrian”


Referințe „Adrian”

Cam asta este povestea celor 3 semifrați 100% Schaerlaeckens, aflați în compartimentul de reproducție al lui Iulian: "859" ("Ahile"), "301" ("Ada") şi "377" ("Spartacus").
În articolul următor o să prezint rezultatele păsărilor obținute din combinația liniei „Smeker-ului” cu linia acestor 3 frați.

Celelalte articole aici:
Iulian Oprea si marea pasiune pentru porumbeii Ad Schaerlaeckens - prima parte "Smeker-ul"
Iulian Oprea si marea pasiune pentru porumbeii Ad Schaerlaeckens - a treia parte "Fratii de cuib"

Iulian Oprea si marea pasiune pentru porumbeii Ad Schaerlaeckens - a patra parte "Frumosul"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu