"HONESTY is a very expensive gift. Do not expect it from cheap people" - "CORECTITUDINEA este un dar foarte scump. Nu te astepta la asa ceva din partea oamenilor ieftini"

Warren Buffet



marți, 16 mai 2017

Columbodromul Suprem


Nou apărut anul acesta, în Prahova, Columbodromul Suprem reuşeşte o performanţă unică, aceea de a închide porţile cu mult timp înaintea termenului limită.

Asta deoarece prin seriozitatea şi transparenţa de care a dat dovadă, numericul puilor înscrişi a ajuns repede la valoarea maxim admisă.





Încă de la început, proprietarul columbodromului - dl. Costin Precup - a anunţat premiile garantate indiferent de numărul de pui participanţi, asumându-şi riscul de a pierde bani în situaţia în care numericul nu ar fi fost suficient pentru acoperirea premiilor. Se pare că acest lucru a avut un efect psihologic foarte bun, crescând încrederea participanţilor.



Sunt alte columbodroame care au anunţat premii mult mai mari (în special pentru locul întâi la etapa finală) percepând şi taxe de înscriere pe măsură. Însă acele premii sunt pentru un numeric minim garantat. De multe ori acest numeric nu este atins, iar premiile acelea mari se micşorează vizibil. În schimb taxele râmăn aceleaşi. Columbofilii sunt oameni inteligenţi şi sancţionează astfel de lucruri.

Părerea mea este că participanţii pe columbodroame nu angajează puii doar cu visul de a câştiga locul întâi. Aceste este visul suprem, bineînţeles, însă oricât de magnific este acest lucru, locul întâi este unul singur.

Columbofilii participă pe columbodroame ci şi pentru a avea posibilitatea să-şi vadă puii concurând împreună cu păsările unor mari campioni naţionali şi internaţionali. Pentru a cunoaşte valoarea reală a propriilor păsări în raport cu ceilalţi porumbei.



Transparenţa Columbodromului Suprem este la nivel maxim, aş putea spune. Astfel cu ajutorul camerelor video se poate urmări în timp real activitatea porumbeilor din columbodrom.

Îmbarcarea păsărilor pentru etapele de concurs se va face, de asemenea, sub o cameră de mare rezoluţie pentru a putea observa în detaliu fiecare porumbel în parte.

Puii accidentaţi sau bolnavi vor fi mutaţi imediat în compartimentul de carantină, iar proprietarul va fi anunţat în acest sens, putând veni personal să verifice starea prorpriilor pui.

Ciparea porumbeilor se va face începând cu primul antrenament, în acelaşi timp se va face bandajarea inelelor cu un sticker autocolant. Un lucru foarte util pentru participanţi, aceştia având ocazia să cunoască permanent evoluţia propriilor pui.

Un alt lucru foarte interesant este faptul că între compartimente nu există uşi despărţitoare, eliminând astfel suspiciunile în privinţa tratării preferenţiale a unor pui în detrimentul altora.





Sunt bucuros că am reuşit să particip încă de la această primă ediţie cu două echipe de pui, în tandem cu bunul meu prieten Iulian Oprea.

Baftă tuturor participanţilor şi fie ca cel mai bun să câştige!

Felicitări proprietarului pentru organizarea şi managementul columbodromului!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu