"HONESTY is a very expensive gift. Do not expect it from cheap people" - "CORECTITUDINEA este un dar foarte scump. Nu te astepta la asa ceva din partea oamenilor ieftini"

Warren Buffet



marți, 31 ianuarie 2012

I - Prezentare porumbei proprii - Bricoux si descendentii sai

Primul porumbel pe care vreau sa vi-l prezint este argintiul Bricoux. Achizitionat de la Crescatoria Natural Belgia ca pui - femela, in toamna anului 2010, in scurt timp s-a dovedit a fi mascul. L-am si avut o perioada la vanzari (schimb) pe net deoarece la acea data nu aveam destule femele. Din fericire nu l-am dat. S-a transformat intr-un mascul care da foarte bine la "mana". Are genul de corp care "aluneca in mana".


Impreuna cu o femela cu sange combinat de Bricoux (din vechile linii romanesti) si Norben Norman - vezi urmatoarea foto - au dat 3 pui buni, 2 dintre ei fiind cei mai buni din crescatorie la concursurile pui 2011.


Primul pui este Sam. Mai pe larg despre povestea lui aici:
  
Cel de-al doilea pui este argintia Albatros, cel mai constant porumbel din crescatorie, aproape intotdeauna primul sosit acasa de la antrenamentele individuale sau concursuri oficiale.
Asa cum se vede si in foto are 3 clasari din 3 lansari. La ultima etapa Derby nu a participat. Am zis ca e destul pentru ea in primul an. Nu am vrut sa risc si sa o pierd.
Ultimul pui din perechea prezentata este Ducky. Albatros si Ducky sunt surori de cuib. Acum va dati seama de ce Albatros are nume de mascul. :)
Aceasta femela a reusit sa obtina o clasare destul de bunicica la Derby pui. Sa speram ca anul acesta va face mult mai mult.
Anul acesta, in ce-l priveste pe Bricoux tatal am urmatoarele idei:
Desi luat ca pui din Belgia, nu i-am dat drumul afara. Pentru ca pe viitor vreau ca toata matca mea sa fie zburatoare, anul acesta dupa primele doua serii de pui o sa incerc sa-l invat la mine. Nu cred ca o sa am probleme cu invatatul. De obicei, porumbeii care au avut acelasi tratament au lipsit vreo doua, trei zile de acasa si au revenit apoi fara probleme. Dar, in schimb, porumbeii care nu au zburat ca pui afara, nu vor zbura niciodata cu stolul. Cel putin la mine asa a fost.
Din punct de vedere reproductie, o sa fie initial imperecheat cu o porumbita ukrainiana "Ukrainianca", de origine Raymund Hermes.


Puii din aceasta femela, desi nu s-a pierdut niciunul, au venit mereu la coada plutonului. Chiar uneori a doua zi. Eu sper ca la anul sa fie printre vedetele din crescatorie la zborurile de fond. Mai ales daca tinem cont si de sfatul dlui. Mihai Vasiliu - Botosani:
"Sa tineti foarte mult la puii care vin a doua zi, aia sunt viitorii pui care vor deveni fondistii si maratonistii de maine."

Apoi o sa incerc o combinatie cu o fiica tardiva din Redbull - mascul (50% Sion-50 % Wim Muller) achizitionat de la dl. Craciunescu Adrian-Mizil PH.


Doresc sa realizez mai multe imperecheri  intre rudele acestor doi masculi: Bricoux si Redbull, astfel Sam-fiu Bricoux va fi cuplat cu o fiica din Redbull, iar insusi Redbull o sa fie cuplat cu Albatros-fiica Bricoux.



Va urma prezentare Redbull...


3 comentarii: