"HONESTY is a very expensive gift. Do not expect it from cheap people" - "CORECTITUDINEA este un dar foarte scump. Nu te astepta la asa ceva din partea oamenilor ieftini"

Warren Buffet



joi, 15 septembrie 2016

The Winner - Un porumbel, doi crescatori, trei premii...



Spuneam în articolul trecut – Concidenţe – , scris imediat după etapa semifinală a  columbodromului Orizont, că Universul încearcă să transmită un mesaj. Speram atunci ca unul dintre puii noştri – Team Nicolae&Oprea - să iasă învingător în etapa finală.
Iată că acest lucru a devenit realitate, puiul 899928 („The Winner”) reuşind  o etapă excepţională.


Este greu de crezut, însă această victorie am prevestit-o încă de acum trei luni. Aşa cum unii deja ştiţi , în curând va apărea continuarea cărţii „Viaţă de porumbel”.

 Într-unul din capitolele noii cărţi – „Viaţă de columbofil” – este vorba de victoria pe columbodrom a unui pui, care paradoxal este fratele lui „Dragon”. O să vă întrebaţi cine-i acest „Dragon”? Este fratele real al lui „The Winner”.

Aşadar, ceea ce am scris în acel capitol al cărţii, s-a întâmplat în realitate, la câteva luni după. Greu de crezut, dar foarte adevărat!



„The Winner” este întradevăr un campion, în adevăratul sens al cuvântului. Dacă facem un calcul simplu, în România există aproximativ 20 de columbodroame, deci undeva la 10.000-15.000 de pui angajaţi anual.

Câţi dintre aceşti pui au avut rezultatele lui „The Winner”?

Adică loc 5 Semifinală (la 7 secunde de leader), loc 2 Finală (intrat la 50 de sutimi de secundă în spatele leaderului) şi loc 4 AS.

Nu am urmărit cu atenţie toate columbodroamele, însă nu cred că anul acesta există vreun pui care să-i fi egalat performanţele. Mai ales dacă ţinem cont de ruta de zbor foarte dură, peste munte.





"The Winner"



Originea puiului deja o cunoaşteţi, tatăl este „Big Geerts”, un foarte bun zburător, timp de patru ani, în crescătoria lui Iulian Oprea şi în acelaşi timp un bun reproducător.
"Big Geerts"


Mama este nimeni alta decât „VanDycka”, ce mai bună reproducătoare din crescătoria mea, femelă care în ultimii doi ani a reprodus porumbei de super valoare, aşa cum vedeţi în pedigree.

"VanDycka"


Un nepot din „VanDycka” este a doua speranţă de anul acesta, sosind până acum întotdeauna în primul stol la columbodrom Levin Haus, în semifinala de săptămâna trecută obţinând locul 3 (la doar o secundă de leader).



Aşadar, „The Winner” 899928 este un porumbel de excepţie, descendent din doi porumbei excepţionali, porumbei de care, cu siguranţă, vezi mai auzi multă vreme de aici înainte.

Pedigree "The Winner"

Foto Columbodrom Orizont
De la stanga la dreapta: eu, Iulian Oprea, Van Viorel, Pastramagiu Lucian (loc 1 Finala) si dl. Barligea Gigi, patronul columbodromului... 


Baftă tuturor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu