"HONESTY is a very expensive gift. Do not expect it from cheap people" - "CORECTITUDINEA este un dar foarte scump. Nu te astepta la asa ceva din partea oamenilor ieftini"

Warren Buffet



joi, 26 octombrie 2017

"Unii continua sa faca greseli", traducerea articolului "Some continue to make mistakes" de Ad Schaerlaeckens


Mai jos, traducerea articolului “Some continue to make mistakes” de Ad Schaerlaeckens (sursa: http://www.schaerlaeckens.com/articles/articles-english/Articles%20English%202017/some-continue-to-make-mistakes-oct-13/







Unii continuă să facă greşeli

Sunt acei crescători care nu citesc nimic, care nu ascultă de nimeni, merg doar înainte pe drumul lor.

Kees, numele nu e real, este unul dintre aceştia.

În Octombrie el şi-a tratat porumbeii contra salmonelozei, cu Enroshort. A luat medicamentul de la un veterinar din provincia Antwerp. Veterinarul i-a spus că antibioticul este foarte eficient atât împotriva salmonelozei, cât şi micoplasmozei.

„Enroshort este la fel de eficient ca şi Baitril-ul, doar un pic mai ieftin”, au fost cuvintele omului în halat alb.

Cu toate acestea, Kees a gândit că Enroshort este destul de scump şi, seara, când trebuia să schimbe apa cu antibiotic, el nu a făcut asta. De ce? El a văzut că adăpătoarea este încă pe jumătate plină şi a considerat că este o pierdere să arunce această apă.

Asta este complet greşit.



Greşit

Cu cât medicamentul stă mai mult timp în apă, cu atât efectul acestuia se micşorează. Acest fapt este adevărat şi pentru vitamine. Acestea (cel puţin unele dintre ele) îşi pierd efectul chiar şi după o singură oră. În special în apă caldă şi în bătaia soarelui.

Aşadar, apa pe care porumbeii lui Kees au băut-o a doua zi nu avea nimic de a face cu antibioticul.

Apa în care puneţi antibiotic trebuie înlocuită zilnic.

Faptul că este bine sau nu să tratăm salmoneloza toamna nu ete subiectul acestei discuţii.

Ce vreau să spun este că, atunci când alegeţi să vă trataţi păsările, trebuie să o faceţi corect. Golirea adăpătorii cu antibiotic seara este o pierdere, întradevăr, deoarece medicamentele sunt departe de a fi ieftine, dar… nu aveţi altă opţiune.



Corect

Cum ar trebui să procedaţi? Asiguraţi-vă că adăpătoarea este aproape goală seara şi păsările sunt însetate în dimineaţa următoare. Acest lucru este dificil de realizat atunci când aveţi 4 compartimente şi 4 adăpători, câte una în fiecare compartiment. Mai bine înlocuiţi cele 4 adăpători cu una singură. Mergeţi cu acea adăpătoare în primul compartiment şi, atunci când păsările au terminat de băut, mergeţi la următorul şi tot aşa. La sfârştit mai puteţi face un tur suplimentar.

Astfel nu veţi irosi banii şi veţi evita ca porumbeii să bea apă în care antibioticul a stat prea mult şi care este, aşa cum am arătat mai sus, mai puţin eficientă.








Articole ale altor columbofili celebri, aici:
http://porumbeivoiajori-marius.blogspot.ro/p/articole-columbofili-celebr.html


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu