"HONESTY is a very expensive gift. Do not expect it from cheap people" - "CORECTITUDINEA este un dar foarte scump. Nu te astepta la asa ceva din partea oamenilor ieftini"

Warren Buffetduminică, 31 ianuarie 2016

Columbodrom Levin Haus - Licitatie de poveste!

Care este scopul unei licitații de porumbei, o să vă întreb? Acela de a vinde câte mai multe păsări şi la un preț cât mai mare, o să spuneți!
Dar dacă nu doriți să faceți asta, ba dimpotrivă. Iată mai jos câțiva paşi simpli prin care să obțineți asta:

1.
Organizarea licitației după un timp îndelungat de la terminarea etapelor de zbor, mai exact la sfârşitul lunii Ianuarie, când aproape toți columbofilii şi-au gândit deja perechile de matcă. Doar cu acest pas ați dat deoparte minim 20% din columbofili. Asta deoarece majoritatea celor care cumpără porumbei de pe licitații au făcut-o deja, având în vedere numărul foarte mare de oferte de până acum.
Iată cum arătau primele 2 puncte din regulamentul columbodromului:
 
2.
Folosirea unui site de licitații de care nu a auzit nimeni până acum. De asemenea, în afara unor SMS-uri primite de către participanți, nu s-a făcut nicio reclamă site-ului sau licitației.
Hmm! Din masa columbofililor, potențiali licitatori au rămas doar participanții (42, mai exact) şi prietenii acestora.

3.
Sistarea dreptului de a avea cont pe site-ul de licitații.
Cel puțin aşa am înțeles din comentariile de pe blog, de la articolul precedent. Doar în primele zile a fost posibilă crearea unui cont, apoi...
Mai mult decât atât, numele licitatorului nu este vizibil pentru cei fără cont. Dar nici pentru cei cu cont lucrurile nu stau mult mai bine, aceştia nu pot vedea decât prima şi ultima literă din numele licitatorului. E prima dată când se întâmplă aşa ceva pe un site de licitații.
Oare nu au avut timp să rezolve aceste probleme vreme de 3 luni, de când s-au încheiat concursurile?

4.
Stabilirea datei de închidere a licitației în cea mai importantă zi columbofilă a anului – închiderea Expoziției FCPR.
Şi la o oră foarte bine aleasă: 12.00 ziua.
O pură coincidență? Nicidecum. Totul a fost foarte bine gândit din timp. Citiți mai departe!
Cu toate aceste restricții, 6 din cei 9 porumbei au fost licitați. Însă, se pare că nu de cine trebuia.

5.
Redeschiderea licitației după declararea câştigătorilor, pentru încă 24 de ore, chipurile pentru cei care nu au putut licita din cauza prezenței la expoziție.
Aceasta mi se pare cea mai mare neregulă de până acum.

Când e cel mai bun moment să câştigați o licitație?
Când nimeni nu mai e atent. Câți dintre columbofili au mai intrat pe site, ştiind că licitația s-a încheiat? De ce ar fi trebuit câştigătorii să verifice site-ul dacă erau deja declarați câştigători?
De ce s-a ales premeditat data închiderii licitației în ziua Expo FCPR? Pentru a exista un motiv de redeschidere, logic.
Asta în ideea că celelalte 4 puncte, de mai sus, nu funcționează şi cineva va licita, totuşi, păsările. Cum procedăm în acest caz? Redeschidem licitația, licităm şi apoi, închidem... Simplu.
Iată că acum, după cea de-a doua închidere, avem un singur câştigător pentru toți cei 9 pui, lucru care demonstrează cele de mai sus.
Aşa cum se vede mai jos, singurul care a licitat în data de 31 ianuarie (ziua prelungirii) a fost A****u. Dacă aveți dubii în legătură cu identitatea acestuia priviți cu atenție licitațiile 3, 4 şi 9.
O să vedeți că A****u a licitat suma de 200.00 RON, lucru imposibil (primul pas a fost de 200.00 + 25.00). Decât dacă nu eşti administratorul site-ului, bineînțeles...

Mă gândesc oare ce au spus câştigătorii de drept ai licitației când au aflat că nu sunt de fapt câştigători?

Vreau să adaug un lucru foarte important. Am înțeles că după primul articol, mulți au început să arate cu degetul înspre angajații columbodromulul, oameni pentru care am toată stima pentru modul cum s-au îngrijit de porumbei.
Vina nu este a lor, ei îşi fac doar datoria şi trebuie să asculte de ordine.
Probabil că mulți nu pot înțelege acest lucru, mai ales cei care nu au făcut armata. Ordinele sunt ordine şi ele trebuiesc executate. Indiferent dacă sunt bune sau foarte rele.

Mai mult, acest articol despre licitație, nu îi incriminează în niciun fel, nefiind implicați în aceasta.

Intenția mea nu a fost să fac cuiva rău, ştiu că este foarte uşor să faci rău, însă, este mult mai greu să faci un bine...


Nici proprietarul nu are nicio vină, probabil i se pare normal să se joace cu regulamentele după bunul plac.
Vina este a noastră, cei care am avut încredere în acest columbodrom. Vina este a voastră, cei care veți da mai departe girul vostru participând la edițiile viitoare.

Baftă!


 LICITATIE PUI 1  LICITATIE PUI 2  LICITATIE PUI 3  LICITATIE PUI 4
  LICITATIE PUI 5
  LICITATIE PUI 6
  LICITATIE PUI 7
  LICITATIE PUI 8
 LICITATIE PUI 9


Pentru cei care nu au citit prima parte, o puteti gasi aici:


6 comentarii:

 1. Buna ziua ,
  Derularea in timp a licitatei s-a realizat astfel :
  -pe 30.01 0ra 12.00 licitatia a luat sfarsit (a aprut inscris la rubrica timp ramas : 0.00 , atat pe tabloul principal cat si la fiecare porumbel in parte))
  -dupa cateva minute , licitatia a fost reluata si s-a finalizat pentru a doua oara la ora 12.15
  -dupa alte cateva minute , licitatia a fost iar reluata pentru cateva minute , pentru ca , dintr-o data sa fie anulata (probabil a fost reluata accidental)
  -dupa cateva ore , lictatia este reluata din nou. De aceasta data , la termenul de finalizare apare inscrisa data de 31.01 , ora 12.00
  -dupa alte cateva ore , apare un anut publicat pe site care aduce la cunostinta vizitatorilor ca , datorita unui numar mare de solicitari din partea potentialilor ofertanti , licitatia se prelungeste pana pe data de 31.01 , ora 12.00 . Nici macar un sms ca sa stie participantii ...
  -pe data de 31.01 , la ora 12.00 licitatia se finalizeaza . Intr-adevar , un singur ofertant pentru toti cei 9 porumbei , probabil proprietarul columbodromului
  -dupa cateva minute , licitatia este reluata !
  -la 12.15 , licitatia se finealizeaza iar (pentru a patra oara in total si pentru a doua oara in cursul zilei de 31.01)
  -dupa cateva ore , pe site , apare un anunt prin care se incearca sa se explice de ce licitatia a fost prelungita pana la ora 12.15 ( licitatia a fost prelungita cu 15 minute intrucat au existat oferte cuprinse in intervalul 11.45-12.00 ) . Intr-adevar au existat oferte in intervalul 11,45-12.00 , dar numai pentru 3 porumbei . Aceste oferte au fost facute tot de catre cel care licitase mai devreme (cel care a licitat si-a supralicitat oferta)
  -desi doar 3 porumbei au fost licitati in intervalul 11.45-12.00 , licitatia s-a prelungit pana la ora 12.15 pentru toti cei 9 porumbei participanti. Daca se respecta regulamentul , licitatia ar fi trebuit sa se prelungeasca doar pentru cei 3 porumbei in discutie , cu 15 min peste timpul inregistrat la data ofertartei , nu pana la ora 12.15
  Tare as fi curios vad cum se poate face dovada ca au fost personae care au solicitat prelungirea licitatiei pana pe data de 31.01.Si daca au fost , unde au licitat si ce au licitat ? Dupa cum spuneati , intre data de 30.01 ora 12.00 si data de 31.01 ora 12.00 a existat o singura persoana care a licitat .De ce cred si eu ca este proprietarul - uitati-va la orele la care a licitat si timpul necesar licitarii tuturor celor 9 porumbei .
  In ceea ce priveste ingrijitorii , nu as baga mana in foc ca nu sunt implicati in prelungirea licitatiei si organizarea acesteia la 3 luni de la data derby-ului . Ca executa ordine nu sunt de condamnat , dar ca vin cu propuneri , fara a se gandi la implicatii ....
  Mai sunt lucruri de spus si de aratat , dar nu stiu daca vor tine cont de ele cei implicate in organizarea acelui columbodrom .

  RăspundețiȘtergere
 2. ) Am vazut si eu anuntul aparut pe site, azi dimineata. O gluma destul de buna, nu? Citez:
  "La solicitarea unui mare numar de columbofili, care din motive obiective nu sunt intr-un loc cu acces la internet (Expozitia Nationala FRSC), licitatia se prelungeste pana pe data de 31.01.2016 orele 12:00 in aceleasi conditii."

  Care numar mare de columbofili, ca doar unul singur a licitat? Daca voia macar sa para plauzibil isi facea mai multe conturi si licita de mai multe ori. Dar asta insemna sa creasca pretul de vanzare.
  Parerea mea e ca nu trebuie demonstrat nimic, totul s-a demonstrat deja. Nu se vor lua masuri. Noi, columbofilii, suntem cei care va trebui sa luam masuri. Cum? Prin neparticiparea la un astfel de columbodrom, care este o gluma proasta, parerea mea...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Intr- adevar , expozitia FRSC ! Baietii nici nu stiu ca s-au dus la FCPR . Important ca au participat

   Ștergere
  2. va rog sa puneti si pe facebook articolul , acolo va fi difuzt mai repede . De asemenea , poate gasti vreo setare astfel incat sa ramana comentariile permanent vizibile (cand se acceseaza articolul , comentariile devin vizibile doar daca se da click pe butonul comentarii)

   Ștergere
 3. Mda... Brambureala totala controlata !!! Deci greseala a fost a participantilor asa ca aveti grija sa nu mai repetati greselile pentru ca...

  RăspundețiȘtergere